Foto: DELFI

Divpusējās politiskās konsultācijās ”Vienotība” otrdienas rītā piedāvājusi Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) uzņemties Aizsardzības ministrijas vadību, taču ZZS nesteidz piekrist šim piedāvājumam.

ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis pēc konsultācijām portālam "Delfi" jauno piedāvājumu, saskaņā ar kuru ZZS ministri varētu vadīt Labklājības, Zemkopības un Aizsardzības ministrijas, nodēvēja par interesantu. Tomēr tas vēl esot jāapspriež ZZS ietilpstošo partiju valdēs.

Atbilstoši premjera amatam nominētās Laimdotas Straujumas pārstāvētās partijas "Vienotība" valdē lemtajam, ZZS jaunajā valdībā piedāvāts uzņemties Aizsardzības ministrijas vadību, savukārt "Vienotības" deleģēts ministrs varētu vadīt Izglītības un zinātnes ministriju, kura sākotnēji tika piedāvāta ZZS.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, vaicāts, vai ZZS vēl arvien cer "izkarot" sev iespēju vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), apgalvo, ka tāds ir tikai ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas, nevis visas ZZS uzstādījums. "Jebkurā gadījumā galīgo lēmumu pieņems ZZS valde," sacīja Brigmanis.

Straujuma otrdienas rītā arī uzsvēra, ka, līdz ar jaunā piedāvājuma izteikšanu ZZS, vairs nav spēkā šim politiskajam spēkam izteiktais piedāvājums deleģēt VARAM parlamentāro sekretāru. Vairs netiekot apspriesta arī iespēja veidot kādas jaunas ministrijas vai īpašu uzdevumu ministru posteņus.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien ZZS paziņoja, ka nespēj savās rindās atrast piemērotu kandidatūru izglītības ministra amatam, tādēļ atsakās no piedāvātās iespējas uzņemties Izglītības un zinātnes ministrijas vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!