Par nākamo Ministru prezidentu būtu jāvienojas Tautas partijai (TP) ar pašlaik opozīcijā esošo partiju "Jaunais laiks" (JL), jo viņi ir tie, kas aktīvi sākuši sarunas par jaunās valdības veidošanu, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka ZZS nebūtu nekādu iebildumu, ja jaunās valdības kodolu veidotu JL un TP.

"Mēs neesam nosprauduši nekādus robežstabus un esam atvērti sarunām," uzsvēra Brigmanis, piebilstot, ka par koalīciju ir jāvienojas sarunās un ka partijai nekādu uzstādījumu pagaidām nav.

Rīt, 23.februārī, plkst.11 ZZS sāks sarunas ar JL par uzdevumiem, kādi būtu jāveic nākamai valdībai.

Kā ziņots, 20.februārī Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) atkāpās no amata. Godmanis par demisiju paziņoja, jo TP un ZZS aicināja premjeru atkāpties.

TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aģentūrai LETA sestdien sacīja, ka jaunveidojamās valdības kodolu varētu veidot TP un JL. Kučinskis norādīja, ka jau pirmā abu partiju savstarpējā saruna ir parādījusi, ka abas partijas var strādāt kopā.

Savukārt JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA sestdien atzina, ka abas partijas var strādāt kopā, taču vēl esot pāragri teikt, ka tās veidos bloku.

Āboltiņa norādīja, ka svarīgi arī esot partijām apzināties un vienoties, ka šī jaunveidojamā valdība strādās līdz ārkārtas vēlēšanām. Tāpat JL joprojām uzskata, ka labāks būtu bezpartejisks premjera amata kandidāts.

Kučinskis norādīja, ka ZZS būtu trešais politiskais spēks, kurš varētu veidot jaunās valdības kodolu, un ZZS arī šobrīd esot vismazākās ambīcijas.

Pēc neoficiālas kuluāru informācijas jaunveidojamajā valdībā nav plānots iesaistīt "Sabiedrības citai politikai" Saeimā pārstāvētos divus deputātus, kā arī apvienību "Saskaņas centrs", un, iespējams, arī "Pilsonisko savienību".

Nākamnedēļ paredzētas intensīvas sarunas par jaunās valdības veidošanu. Pirmdien arī Valsts prezidents sāks sarunas ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!