Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nākamajās parlamenta vēlēšanās kā savu pirmo, otro un trešo izvēli kopumā varētu atbalstīt 31% vēlētāju, šodien ZZS ietilpstošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā paziņoja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Tas ir augstākais rādītājs starp patlaban Saeimā pārstāvētajām partijām. Par ZZS kā savu pirmo izvēli martā bija gatavi balsot 11,9% vēlētāju.

Katrs piektais vēlētājs esot gatavs balsot par "Vienotību" un "Saskaņas centru", 18% - par Nacionālo apvienību, 15% - par topošo Ingunas Sudrabas partiju. Pēc Kaktiņa teiktā, 5% barjeru nākamajās parlamenta vēlēšanās ir izredzes pārvarēt Reformu partijai, kuru kopumā atbalsta 7% vēlētāju, Ainara Šlesera "Vienoti Latvijai", kam kopumā simpatizē 5 - 6%, un Latvijas Krievu savienībai. Atliek tikai panākt, lai uz vēlēšanām atnāk un par sev tīkamāko partiju nobalso visi tās potenciālie atbalstītāji.

Pēc Kaktiņa teiktā, patlaban nekas neliecina, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās 5% barjeru varētu pārvarēt Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija un "Reģionu alianse".

SKDS ir arī noskaidrojusi, ka ZZS ir populārāka vīriešu vidū (14%) nekā sieviešu vidū (11%). No latviešu tautības vēlētājiem par ZZS esot gatavi balsot 15% vēlētāju, starp krieviski runājošajiem - tikai 4%. Starp vēlētājiem ar augstāko izglītību ZZS atbalsta 8%, bet ar pamatskolas vai vidējo izglītību - 14%. ZZS nav diez ko populāra Rīgā, tās vēlētāji dzīvo reģionos - Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē.

Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!