Foto: LETA

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ir pārliecināts, ka agri vai vēlu viņa pārstāvētais politiskais spēks vadīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), otrdien raksta laikraksts "Diena".

Viņš prognozē, ka šī nebūs vienīgā valdība šajā Saeimā. Pirmdien ZZS paziņoja, ka pieņem premjeres Laimdotas Straujumas (Vienotība) piedāvājumu, kurā atbildība par VARAM ir uzticēta nevis ZZS, bet Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!TB/LNNK, kas ministriju vada jau tagad.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš šīs valdības mūžu saista ar diviem faktoriem – to, kā izdosies novadīt Latvijas prezidentūru ES Padomē, un valsts budžeta pieņemšanu, kas būšot būtiski atskaites punkti.

"Mums izteica ultimātu – vai nu piekritīsiet vadīt vienu sarežģīto ministriju, vai arī būs cita valdība," skaidrojis Brigmanis. Viņaprāt, līdz ar to konflikts jau ielikts valdības veidošanas pamatā.

Brigmanis norāda, ka "ir visi priekšnoteikumi, lai valdība pēc laika mainītos". Viņš gan apgalvo, ka ZZS valdību negrasās gāzt, bet gan to saista ar to, ka "gada beigās jau būs pavisam cita Vienotība".

"Diena" norāda, ka izmaiņas "Vienotībā" ZZS pārstāvji saista ar vairākiem apstākļiem – vai "Vienotība" neatņems valsts finansējumu, ja tiks konstatēti kampaņas pārkāpumi, un vai tā nezaudēs kādu deputāta mandātu pēc tam, kad būs noskaidroti iespējamās balsu pirkšanas apstākļi Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!