Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) priekšvēlēšanu izdevumos pārtērētos finanšu līdzekļus līdz galam samaksās divu mēnešu laikā, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Kā ziņots, ZZS saskaņā ar Augstākās tiesas (AT) Senāta 31.augusta lēmumu jāpilda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmums un valsts budžetā jāieskaita pretlikumīgi saņemtie un priekšvēlēšanu izdevumos iztērētie finanšu līdzekļi 11 626 latu apmērā.

Augulis skaidroja, ka ar KNAB panāktā vienošanās paredz naudu atmaksāt pa daļām trīs mēnešu laikā, no kuriem viens mēnesis ir pagājis. Naudu pēc aicinājuma ziedojuši politiskā spēka biedri.

Jau vēstīts, ka politiskais spēks pieļauj, ka saistībā ar priekšvēlēšanu kampaņām izdevumi var tikt interpretēti neviennozīmīgi, kur vienā gadījumā tie būtu saistāmi ar kampaņu, bet citā - ne. "Ja galīgā instance tā ir lēmusi, tad tiesas lēmums ir jāpilda," norādīja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska.

AT Senāts noraidīja ZZS kasācijas sūdzību un atstāja spēkā iepriekš Administratīvās rajona tiesas un Administratīvās apgabaltiesas pieņemtos politiskajam spēkam nelabvēlīgos lēmumus, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Rasma Zvejniece.

AT Senātam bija jāizšķir, vai Ventspils mēra Aivara Lemberga 2006.gada reklāmas "Paldies par atbalstu!" izdevumi bijuši saistīti ar ZZS 9.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu un vai tādējādi tie būtu pieskaitāmi ZZS priekšvēlēšanu izdevumiem.

Tāpat lietā bija strīds, vai izdevumi par minēto reklāmu ir uzskatāmi par dāvinājumu ZZS un vai tas atbilst politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā noteiktajai maksimālajai ziedojuma summai - 10 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!