Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) referenduma kampaņā ar mērķi aicināt cilvēkus balsot "pret" ir iztērējusi līdz 10 000 latu, sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš skaidroja, ka šie līdzekļi ir iztērēti, lai publicētu uzsaukumu "Latvijas Avīzē", lai raidītu radio džinglu ar Saeimas deputātes Ivetas Grigules (ZZS) pausto aicinājumu, kā arī lai nodrukātu informatīvo materiālu ar Grigules paziņojumu.

Līdzekļi tērēti no ZZS saņemtajiem ziedojumiem. Politiskais spēks ir nosūtījis vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), lai uzzinātu, vai politiskajām reklāmām drīkst tērēt no valsts saņemtos līdzekļus.

Kā ziņots, šogad partijas, kuras 11.Saeimas vēlēšanās pārvarēja 2% barjeru, no valsts vairākos maksājumos saņems finansējumu politiskā spēka darbības nodrošināšanai. Pirmais maksājums izmaksāts janvārī.

Jau ziņots, ka referendumā tika noraidīta iecere krievu valodu noteikt kā otru valsts valodu.

Tautas nobalsošanā par divvalodību piedalījušies 1 098 847 jeb 71,12% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Balsošanas kastēs atrasto zīmju kopskaits ir 1 098 593. "Par" divvalodību balsojuši 273 347 vēlētāji jeb 24,88% no referenduma dalībnieku skaita, "pret" - 821 722 (74,8%), bet par nederīgām atzītas 3524 vēlēšanu zīmes (0,32%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!