Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) apsver iespēju rosināt koalīcijā diskusijas par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pārtikai, žurnālistiem atzina partijas Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka šobrīd "visi grib kļūt sabiedrībai labi un mīļi", turklāt zemnieki jau pērn protestos Rīgā prasījuši samazināt PVN pārtikai, līdz ar to tas ir jautājums, kas koalīcijā būtu jāapspriež, norāda Brigmanis.

"Tas būtu ļoti būtisks atbalsts," pauda politiķis.

Savukārt partijas "Jaunais laiks" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis izvairīgi komentēja šo priekšlikumu, norādot, ka viņu satrauc šī priekšlikuma iespējamā ietekme uz budžetu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka par nepieciešamību samazināt PVN pārtikai trešdien vienojās arī zemnieku sabiedrisko organizāciju un Zemkopības ministrijas pārstāvji, pie ugunskura pieminot pirms gada notikušos zemnieku protestus. Zemnieku saeima uzskata, ka nepieciešams samazināt PVN likmi pamata pārtikas produktiem, lai nodrošinātu iedzīvotājus ar lētāku pārtiku.

Jau vēstīts, ka pērn februārī notika plaši zemnieku protesti, kā rezultātā lauksaimniecībai tika piešķirti papildus līdzekļi un no amata atkāpās zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!