Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde sestdien Saeimas priekšsēdētāja amatam nolēma virzīt smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga vadītās partijas "Latvijai un Ventspilij" biedru, ārstu Gundaru Daudzi, portālam " Delfi" apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.
Daudze pirms ievēlēšanas 9.Saeimā bija Ventspils domes deputāts un Ventspils slimnīcas galvenais ārsts.

Daudze 1989.gadā beidzis Rīgas Medicīnas institūtu, no 2005.gada bijis pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" galvenais ārsts.

ZZS valde Daudzi par piemērotu šim amatam atzina, jo viņš ir pierādījis sevi kā spējīgs vadītājs Saeimā, arī kā parlamentārais sekretārs, Latvijas Radio sestdien sacīja ZZS priekšsēdētājs Martiņš Roze.

Viņš norādīja, ka ZZS ir sazinājusies ar Daudzi un viņš ir piekritis šim amata piedāvājumam. Pēc Rozes domām, Daudzes piederība Lemberga vadītajai partijai nemetīšot ēnu uz Saeimu. " Mums nav nekādu ziņu, ka Daudze varētu būt saistīts ar Lembergam izvirzītajām apsūdzībām," sacīja Roze.

Savukārt Daudze Latvijas Radio sacīja, ka Saeimā viņš pārstāv ZZS un "cilvēka piederība vienai partijai nav tik būtiska kā citas kvalitātes". Runājot par savulaik bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas brīdinājumu par Damokla zobenu virs Saeimas deputātu galvām, Daudze sacīja, ka "nejūtu un neapzinos nekādu iespēju, kādā veidā šī doma vai vērtējums varētu attiekties uz mani."

Uz jautājumu, vai viņš var galvot, ka nav bijis tā dēvēto Lemberga "stipendiātu" sarakstā, Daudze atbildēja:" Viennozīmīgi varu apliecināt, ka neesmu."

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) piektdien vēlu vakarā paziņoja par lēmumu atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu, lai netraucētu izmeklēšanu, kas ierosināta pret viņu saistībā ar pazudušajiem 10 000 ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!