Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) viennozīmīgi iestājas par mazo slimnīcu saglabāšanu, sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis norādīja, ka ZZS neatbalstītu mazo slimnīcu slēgšanu, turklāt no ZZS deleģētā veselības ministra Jura Bārzdiņa (Liepājas partija) nekas neesot dzirdēts, ka būtu plāni šīs slimnīcas slēgt.

"Varbūt tiek runāts par kādu funkciju pārskatīšanu šajās slimnīcās, bet par to jālemj profesionāļiem," teica Brigmanis.

Kā ziņots, Bārzdiņš noliedz, ka nākamgad varētu slēgt deviņas nelielās daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīcas.

"Vēlos noraidīt sabiedrībā uzvirmojušās bažas par slimnīcu slēgšanu. Neviena slimnīca netiks slēgta. Arī iepriekš strukturālo reformu gaitā slimnīcu pārprofilēšanas rezultātā slimnīcas nav slēgtas - tās turpina strādāt kā veselības aprūpes iestādes, kur pacienti saņem kvalitatīvu, bet izmaksu ziņā lētāku medicīnisko palīdzību. Savukārt, izmaksu efektīvāka ārstēšana slimnīcās, plašāka palīdzība pie ģimenes ārstiem un ambulatorajā sektorā ir veids, kā nākotnē samazināt lielos pacientu līdzmaksājumus par ārstēšanos slimnīcās, veiktajiem izmeklējumiem, kompensējamajiem medikamentiem un medicīnas ierīcēm," teica Bārzdiņš.

Bārzdiņš uzskata, ka Veselības ministrijas piedāvātais 2011.gada budžets ne tikai nepasliktinās veselības aprūpes pieejamību, bet arī atspoguļo pārmaiņas nozarē pēc būtības. Pēc ministra domām, patlaban tas ir labākais iespējamais risinājums.

Kā iepriekš rakstīts, iespējams, ka no nākamā gada otrās puses valsts vairs neapmaksās neatliekamo palīdzību deviņām no vienpadsmit slimnīcām: Jūrmalas, Ogres, Kuldīgas, Preiļu, Krāslavas, Gulbenes, Cēsu, Alūksnes, Dobeles, Madonas un Tukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!