Foto: F64

Šobrīd Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nav nepieciešamās summas, lai izpildītu tiesas spriedumu un valsts budžetā ieskaitītu 11 626 latus, tāpēc apvienība cer uz partijas biedru ziedojumiem, portālu "Delfi" informēja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska.

"Esam pārliecināti, ka tuvākajā laikā apvienības biedri saziedos nepieciešamos finanšu līdzekļus, kas likumā noteiktajā kārtībā tiks samaksāti saskaņā ar Augstākās tiesas (AT) Senāta lēmumu. ZZS pieļauj, ka saistībā ar priekšvēlēšanu kampaņām izdevumi var tikt interpretēti neviennozīmīgi, kur vienā gadījumā tie būtu saistāmi ar kampaņu, bet citā - ne. Ja galīgā instance tā ir lēmusi, tad tiesas lēmums ir jāpilda," sacīja Jurševska.

Kā ziņots, AT Senāts piektdien atstāja spēkā spriedumu, ar kuru noraidīta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sūdzība par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ar kuru apvienībai valsts budžetā likts ieskaitīt nelikumīgi saņemtos 11 626 latus.

Tiesā skaidro, ka AT Senāts Administratīvās apgabaltiesas spriedumu atstāja negrozītu un ZZS kasācijas sūdzību noraidīja. AT Senāta lēmums vairs nav pārsūdzams, ziņo BNS.

Administratīvā apgabaltiesa iepriekš noraidīja ZZS pieteikumu par biroja lēmuma atcelšanu. ZZS tiesā pārsūdzēja KNAB lēmumu, ar kuru tai uzdots valsts budžetā pārskaitīt pārsniegto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru - 3350 latu un pretlikumīgi saņemtā dāvinājuma daļu - 8276 latus.

Lietā bija risināms jautājums, vai Aivara Lemberga 2006.gada reklāmas "Paldies par atbalstu!" izdevumi ir saistīti ar ZZS 9.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu un vai tie tādējādi pieskaitāmi ZZS priekšvēlēšanu izdevumiem.

Tāpat lietā bija strīds, vai izdevumi par minēto reklāmu ir uzskatāmi par dāvinājumu ZZS un vai tas atbilst politisko organizāciju finansēšanas likumā noteiktajai maksimālajai ziedojuma summai - 10 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!