Iespējams, 9.Saeimas vēlēšanās partija “Jaunie demokrāti” (JD), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kopā ar reģionālajām partijām varētu veidot vienotu kandidātu sarakstu, šodien pēc sarunām Saeimā neizslēdza ne ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, ne JD līderis Māris Gulbis.
Šodien abu partiju pārstāvji esot pārrunājuši programmatiskos jautājumus. Abi politiķi akcentēja reģionu attīstību kā vienu no galvenajām prioritātēm. “Reģionu lietās uzskati mums ir līdzīgi,” sacīja Brigmanis.

Viņš informēja, ka arī ZZS vadība iecerējusi tikties ar reģionālo partiju līderiem, arī ar partijas “Latvijai un Ventspilij” vadītāju Aivaru Lembergu, lai pārrunātu sadarbības iespējas.

Vaicāts par Lemberga lomu abu partiju sarunās, Brigmanis akcentēja viņa nopelnus Ventspils attīstībā. “Kamēr Rīgā notiek ķīviņi par krēsliem, pilsēta [Ventspils] attīstās, neskatoties uz to, ka “truba” ir ciet,” sacīja politiķis.

“Tas būs grūts uzdevums nosēdināt visas reģionālās partijas pie viena galda, tomēr pie šā projekta ir jāstrādā, lai iegūtu vismaz 30 vietas Saeimā,” sacīja Gulbis.

Gulbis vēloties, lai topošajā apvienībā toni noteiktu “jaunas politiķu sejas”. “Jauniem politiķiem ir jānomaina vecā elite, jo viens otrs [politiķis] sevi jau ir izsmēlis,” atbildot uz žurnālistu jautājumu par viņa attieksmi pret Saeimas priekšsēdētāju un ZZS vadītāju Ingrīdu Ūdri, kas šodien nepiedalījās abu partiju sarunās, sacīja Gulbis.

Piesaistīt jaunus politiķus ZZS rindās Gulbim šodien esot solījis arī Brigmanis. To apstiprināja arī pats politiķis, gan nevēloties atklāt jauno līderu vārdus.

Gulbis pauda cerību, ka ZZS atbalstīs viņa priekšlikumus šā gada valsts budžeta grozījumiem par finansējuma palielināšanu iekšlietu sistēmā strādājošo algām. Kā informēja Gulbis, viņš rosinās šim mērķim atvēlēt šogad 20 miljonus latu.

Brigmanis uzsvēra, ka ZZS ir koalīcijas partija un tai ir jāpakļaujas noteiktai disciplīnai - ja vienošanās netiks panākta ar valdošajām partijām, ZZS šo priekšlikumu tomēr nevarēs atbalstīt.

Abu partiju sarunas, piesaistot ekspertus, turpināsies, norādīja politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!