Foto: LETA

No Saeimā esošajām partijām Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Reformu partija jūlijā ziedojumus nav saņēmušas vispār, savukārt "Saskaņas centram" (SC) labvēļi līdzekļus atvēlējuši visvairāk, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā.

SC jūlijā ziedojumos ir saņēmis vairāk nekā 16 tūkstošus latu, bet "Vienotība" tikai nedaudz vairāk kā 2 tūkstošus latu. Savukārt Nacionālā apvienība ziedojumos saņēmusi vien 407 latus, un ziedotāju sarakstā ir arī paši partijas deputāti.

No Saeimas partijām šogad pirmajā pusgadā visvairāk ziedojumos saņēmusi "Vienotība" - vairāk nekā 63 tūkstošus latu, savukārt vismazāk ziedots Reformu partijai - tikai divarpus tūkstoši latu.

SC sešu mēnešu laikā saziedoti 34 tūkstoši latu, ZZS - gandrīz 19 tūkstoši latu, savukārt Nacionālā apvienība ziedojumos saņēmusi tikai nedaudz vairāk kā septiņus tūkstošus latu.

Dāvinājumus jeb ziedojumus partijas var saņemt no fiziskām personām, un maksimālais ziedojuma apmērs ir 100 mēnešalgu jeb 20 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!