Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Tautas partija (TP) trešdien vienojušās, ka, veidojot jauno 2005.gada budžetu, par pamatu būtu jāņem Induļa Emša (ZZS) valdības izstrādātais budžeta projekts, kurā būtu veicamas tikai nelielas korekcijas.
"Ir jādara viss, lai jaunais budžets tiktu pieņemts šogad un tajā būtu saglabāta pārmantotība," pēc tikšanās ar TP pārstāvjiem sacīja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

TP un ZZS sarunas bijušas konstruktīvas, sacīja Brigmanis, kurš vēl pirmdien pauda sarūgtinājumu par TP rīcību, gāžot Emša valdību.

TP priekšsēdētājs Atis Slakteris piekrita savam kolēģim, sakot, ka sarunas virzās arvien konstruktīvākā gultnē. Pēc viņa domām, jaunajam budžetam jābūt izstrādātam uz jau esošā budžeta bāzes.

Paredzētais finansējums "māmiņu algām" un skolotāju atalgojuma palielināšanai netiks aizskarts, solīja abi politiķi.

Brigmanis un Slakteris nedomā, ka tādējādi no nākamās valdības veidošanas tiktu atgrūsta partija "Jaunais laiks" (JL), kuras pārstāvji iepriekš asi izteikušies par Emša sagatavoto budžeta projektu.

JL līderis Einars Repše uzskata, ka tās ir tikai detaļas, vai par pamatu jaunajam budžetam ņemt 2004.gada budžetu, kuru izstrādāja viņa vadītā valdība, vai 2005.gada budžeta projektu. JL iestājas par administratīvo izdevumu samazināšanu.

Emša budžetā iestrādātās labās lietas, protams, varētu saglabāt, atzīst Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!