Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uzdevusi partijas biedrei, izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai sakārtot profesionālās izglītības jomu, kurā pēdējā laikā bijušas vairākas problēmas.
ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis attiecās sīkāk komentēt, kas tieši Rivžai ieteikts paveikt un kas varētu notikt tālākā nākotnē, ja ministre ar pienākumu netiks galā. "Sīkāk neko nekomentēšu. Rivža pati zina, kas viņai būtu jādara," īsi piebilda Brigmanis.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš (ZZS) norādīja, ka profesionālās izglītības joma skar arodskolas un līdz šim neesot bijuši sakārtoti jautājumi par finansējumu un Eiropas līdzekļu piesaisti, kā arī profesionālās izglītības audzēkņu stipendiju jautājumi.

"Mēs Rivžai palīdzēsim un finansējums budžetā jau ir," sacīja Strazdiņš un piebilda, ka labs arods bieži vien ir lielākā vērtībā nekā vēlme par katru cenu iegūt augstskolas izglītību.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) mudinājis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju vairāk strādāt, lai Latvijā reformētu profesionālo izglītību un celtu tās prestižu.

Šim jautājumam jāpievērš uzmanība, jo profesionālā izglītība ir bāze darba tirgum, uzskata Kalvītis.

Valdības vadītājs trešdien no rīta intervijā Latvijas Radio sacīja, ka ZZS frakcijai norādījis, ka daudz kas ir jādara, lai reformētu profesionālo izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!