Foto: LETA

Pirmdien, 13. jūnijā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde izskatīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas kandidatūru veselības ministra amatam, un lems par viņas virzīšanu tam, informēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Taujāts, vai ir vēl kādi citi pretendenti uz veselības ministra amatu, Krauze sacīja, ka šobrīd viņam nav zināms, ka būtu vēl kāds cits kandidāts nosaukts.

"Mēs noteikti pirmdien valdes sēdē pārrunāsim un lemsim par Čakšas kandidatūras virzīšanu tālāk uz veselības ministra amatu," vēstīja ZZS valdes priekšsēdētājs. Viņš skaidroja, ka par valdes lēmumu tiks informēti koalīcijas partneri un lietas tiks virzītas uz priekšu, lai, labākajā gadījumā, jau ceturtdien amatā varētu apstiprināt jauno veselības ministru.

Jau ziņots, ka veselības ministra amatam tiek virzīta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadītāja Anda Čakša.

Čakša apstiprināja, ka viņa ir uzrunāta ministres amatam. Tāpat viņai ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) ir notikusi saruna, kurā pārrunāts redzējums par veselības nozari.

Tāpat Čakša informēja, ka viņa Ministru prezidentam apstiprinājusi gatavību uzņemties veselības ministres amatu.

Latvijas Zaļā partija (LZP) jau ir nosaukusi savus veselības ministra amata kandidātus, taču taisnīguma labad pret premjerministru un kandidātiem, tos publiski nekomentēs, žurnālistiem iepriekš sacīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Jau vēstīts, ka piektdien demisionējušais veselības ministrs Guntis Belēvičs izstājies no LZP.

Belēvičs sacīja, ka šādi rīkojies, lai viņa neētiskā rīcība nemestu šaubu ēnu uz partiju, kuras biedrs bijis jau 14 gadus. Viņš norādīja, ka turpinās būt partijas atbalstītājs. "Šodien man bija smagu lēmumu pieņemšanas diena, sirdī es vienmēr būšu "zaļais"" sacīja Belēvičs. Viņš norādīja, ka partijas valdē neesot bijušas garas diskusijas, ka lēmums pieņemts ātri.

Jau vēstīts, ka Belēvičs piektdien iesniedzis premjerministram Kučinskim savu demisijas rakstu. Premjers jau ir sagatavojis rīkojumu par Belēviča atbrīvošanu. Šādi viņš rīkojies, jo Belēvičs ceturtdien atzinies melos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!