Foto: F64
Pirmdien Zaļo zemnieku savienības (ZZS) valde uzklausīs zemkopības ministru Jāni Dūklavu saistībā ar Lietuvā kritiku izsaukušo Dūklava tikšanos ar amatpersonām un uzņēmuma "Biovela" vadītāju.

"Mums parasti ir tā, ka šādu informāciju konkrētā amatpersona izstāsta valdes sēdēs, ja tā nav mūs informējusi. Šinī gadījumā, protams, ministrs nav valdē runājis par vizīti Lietuvā, tā ir bijusi viņa darba vizīte. Ministriem daudz tādas vizītes notiek. Mēs valdēs apspriežam jautājumus, kas ir aktuāli valdībās darba kārtībā un [runājam] arī par likumdošanu," portālam "Delfi" pastāstīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Krauze uzsvēra, ka lēmums, "ka mums šis jautājums ir jādzird no ministra pirmdien valdes sēdē", pieņemts jau ceturtdien vakarā. Ar ministru Krauze gan vēl nav sazinājies.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis jūlija beigās Lietuvas vizītes laikā piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" vadītāju Virgīniju Kantausku.

Lietuvā šī tikšanās izpelnījusies kritiku saistībā ar neskaidrībām, ko rada biznesa pārstāvja dalība amatpersonu vakariņās.

Dūklavs ziņu aģentūrai BNS atzinis, ka pirmajā vizītes dienā Viļņā vakariņojis kopā ar Baltraitieni un Miļu, taču noliedzis, ka piedalījies medībās Panevēžas rajonā, savukārt Baltraitiene apliecinājusi, ka viņas Latvijas kolēģis piedalījies ne tikai vakariņās, bet bijis klāt arī medībās, lai gan ieroča viņam līdzi neesot bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!