Foto: AFI
Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) veselības stāvoklis pēc svētdien pusmaratona skrējiena piedzīvotās pārslodzes ir "nopietns, bet stabils", tā žurnālistiem pirmdien pēcpusdienā pastāstīja P.Stradiņa slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs.

Viņš norādīja, ka Ušakovs nav bijis komā un viņam nav bijuši smadzeņu darbības traucējumi. Rīgas mērs bija un joprojām ir mākslīgi izraisītā miega stāvoklī, jo tādā veidā ārsti var viņa organismā ievadīt skābekli, lai izvadītu ārā kaitīgas vielas.

Šīs vielas radušās no skābekļa bada, ko Ušakovs skrējiena laikā ir piedzīvojis karstuma un fiziskās pārslodzes dēļ. Ošs sacīja, ka Ušakova gadījums ir kas vairāk par tipisku pārkaršanu saulē, jo mēra organisms bija fiziski pārslogots.

Ošs sacīja, ka ir pārāk agri teikt, kad Rīgas mērs varētu atkopties, tas varētu notikt "ilgākā laikā". Viņš piebilda, ka tālejošās sekas uz politiķa veselību šis negadījums neatstās.

Ārsts skaidroja, ka skrējiena laikā mēra organisms bija stipri noslogots, tas radīja skābekļa badu, kas savukārt liedzis organismam adekvāti funkcionēt.

Jau vēstīts, ka, skrienot pusmaratona distanci, mēram nav izdevies finišēt, jo radušās veselības problēmas. Ušakovs no pusmaratona izstājies, jo skrējiena laikā juties slikti. Mediķi mēram snieguši nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Kopš svētdienas mērs ir slimnīcā un līdz šim par viņa veselības stāvokli ziņas bijušas pretrunīgas.

Rīgā svētdien notika "Nordea" Rīgas maratons, kurā piedalījās vairāk nekā 16 000 dalībnieku no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!