Foto: DELFI
Kādreizējie pedagogi un absolventi atjaunos pirms gada slēgtās Rīgas komercskolas darbību.

Turpmāk tā darbosies jaunā veidolā ‒ kā tālmācības skola no 7. līdz 12.klasei. Skolas mācību programmu paplašinās, piedāvājot apgūt ne tikai uzņēmējdarbību, bet arī tūrismu, sabiedriskās attiecības un jurisprudenci. Tā atradīsies telpās Alberta ielā 13, informēja Rīgas komercskolas direktore Ilze Beļinska.

Rīgas komercskolas atdzimšanas idejas iniciatori ir pasniedzēja Ilze Beļinska un komercskolas ilggadējie atbalstītāji, kuri, uzklausot absolventu ierosinājumus turpināt Rīgas komercskolas tradīcijas, nolēma atjaunot šo mācību iestādi.

Rīgas komercskolu 20 gadu pastāvēšanas laikā absolvējuši aptuveni 1860 skolēnu, un atpazīstamākie no viņiem ir par Neo dēvētais Ilmārs Poikāns, bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un eksbaņķieris Mārtiņš Bondars, portāla "draugiem.lv" izveidotājs Lauris Liberts un citi.

Skolas atjaunošanas svinīgais pasākums notiks ceturtdien plkst.12. Pasākumā piedalīsies Rīgas komercskolas direktore Ilze Beļinska, kā arī vairāki absolventi.

Jau vēstīts, ka iepriekš Rīgas dome tās pakļautībā esošo Rīgas komercskolu nolēma slēgt, pamatojot to ar šīs mācību iestādes audzēkņu skaita samazināšanos, nespēju nokomplektēt klases un to, ka citas skolas spēj nodrošināt Rīgas komercskolas piedāvātās mācību programmas. Pret šo lēmumu asi iebilda gan skolas pedagogi, gan daudzi audzēkņi un viņu vecāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!