Daudz spožuma, šarma, džeza, kā arī kāzas... Tikai nedaudz vairāk kā divus gadus pēc tam, kad pirmā "Dauntonas abatija" filma nonāca kinoteātros un kļuva par kases hitu, "Focus Features" ir atklājis pirmos ieskatus filmas turpinājumā. "Dauntonas abatija 2", kuras oficiālais nosaukums tagad ir "Dauntonas abatija: Jaunā ēra", globāli pie skatītājiem nonāks 2022. gada 18. martā, ziņo "Deadline".

Lai gan daudzi "Dauntonas abatija" nosaukumu varētu asociēt ar sešu sezonu seriālu, 2019. gadā tika izveidota kino filmas versija, kurai nu sekos arī turpinājums.

Treileris mūs atkal apvieno ar Kroliju ģimeni un Dauntonas personālu, jo notiek gatavošanās ārzemju ceļojumam. Dauntonas iedzīvotāji atgriežas savā ierastajā augstākās klases dzīvē: ir kāzas, ir piedzīvojumi, kas ģimeni aizved uz Francijas Rivjēru. "Pirms daudziem gadiem, pirms jūs piedzimāt, es satiku vīrieti. Un tagad esmu kļuvusi par villas īpašnieci Dienvidfrancijā," grāfiene stāsta treilerī.

Citas sižeta detaļas ir apslēptas, taču filmas darbība norisinās pēc pirmās filmas notikumiem, kuru centrā Kroliju mājsaimniecība gatavojas karaļa Džordža un karalienes Mērijas karaliskajai vizītei.


Otrajā franšīzes filmā, kuru sarakstījis scenārists Džulians Felovs, un režisora ​​krēslā stājoties Saimonam Kērtisam, atkal kaut kādā veidā ir apkopojusi Dauntonas abatijas iespaidīgo zvaigžņu ansambli.

Filmā piedalās liela daļa seriālā redzamo aktieru – Hjū Bonevils, Elizabete Makgoverna, Mišela Dokerija, Džims Kārters u.c. Pamata sastāvam otrajā filmā pievienosies vēl Hjū Densijs, Laura Hedoka, Natālija Beja un Dominiks Vests.

"Un līdz ar to es teikšu arlabunakti un ļaušu jums apspriest manu noslēpumaino pagātni," grāfiene saka treilera beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!