Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas laikā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā, galda atvilktnē, atrasti 1100 lati, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, otrdien vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Savukārt viņas somā atrasta burtnīca ar dažādiem uzvārdiem, kas neesot rakstīti Stabiņas rokrakstā.

Pēc raidījuma ziņotā, līdz ar Stabiņu aizturēta vēl viena darbiniece.

Ka ziņots, KNAB saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvām darbībām vakar sācis kriminālprocesu. KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veikuši kratīšanu Mājokļu un vides departamentā.

KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks šodien žurnālistiem atzina, ka šajā lietā ir aizturētas vairākas personas, taču plašāku informāciju nesniedza. KNAB vadītājs apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar kukuļošanu, taču neprecizēja, vai ar starpniecību, kukuļdošanu vai tā piedāvāšanu.

Viņš uzsvēra, ka procesuālās darbības ir sankcionētas un veiktas tad, kad tas bija nepieciešams. Komentējot pārmetumus, ka operatīvās darbības veiktas naktī, Streļčenoks norādīja, ka kukuļi netiek doti dienas gaišajā laikā, īpaši, ja iesaistītas vairākas personas. Tas parasti notiek ne darba laikā, un tas arī izskaidro nepieciešamību veikt procesuālās darbības tad, kad ir svarīgi, lai nostiprinātu pierādījumus un konstatētu faktus.

Visticamāk, Stabiņa ir aizturēta, jo šodien nav ieradusies darbā, arī mājās viņa pa nakti neesot bijusi, kā arī telefons ir izslēgts. Tāpēc viņas vietā tiks iecelta pienākumu izpildītāja Mārīte Javorska, kura ir Stabiņas vietniece, apstiprināja departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR).

Domes darbinieki pieļauj, ka Stabiņa prasījusi papildu samaksu par mājokļa piešķiršanu no tiem cilvēkiem, kam pienākusi rinda uz jauno mājokli. Kā vēl vienu versiju domes darbinieki minēja, ka runa varētu būt par dokumentu viltošanu, taču šai versijai pagaidām nav gūts apstiprinājums.

Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde no rītdienas sāks pārbaudi gan par piešķirtajiem dzīvokļiem, gan arī pārliecinoties, vai uz dokumentiem nav konstatējami viltoti zīmogi. Pārbaude varētu ilgt vismaz mēnesi, jo tiks pārbaudīti visi dzīvokļa darījumi no 2009.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!