Foto: LETA
Reformu partija nākamā gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā neveidos kopīgu sarakstu ar "Vienotību" un startēs atsevišķi, programmas gatavošanu uzticot ekonomikas ministram Danielam Pavļutam, tā sestdien nolēmusi partijas dome. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem partijas valdei.

RP pārstāve Daiga Holma informēja, ka partijas dome sestdien izdotajā rezolūcijā nolēmusi atbalstīt pozīciju Reformu partijai veidot savu, atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu, "uzskatot, ka tas ir efektīvākais veids, kā nodrošināt Reformu partijas aizsākto reformu veiksmīgu pārnesi uz Rīgas pilsētu, kuras pašvaldības domes vadībā šobrīd ir būtiski tiesiskuma, labas saimniekošanas un pārvaldības trūkumi".

Lēmums aicināt RP virzīto ministru Pavļutu iesaistīties partijas Rīgas nodaļas darbā un uzņemties līdera lomu programmas sagatavošanā startam Rīgas domes vēlēšanās pieņemts, pamatojot to ar "Rīgas pilsētas milzīgo īpatsvaru Latvijas ekonomikā".

RP dome rezolūcijā arī aicinājusi tās Rīgas nodaļu nekavēties ar Rīgas mēra kandidāta nominēšanu un izdarīt to līdz šā gada 15.decembrim.

Rezolūcijā arī teikts, ka RP dome atbalsta dažādas sadarbības formas ar valdības koalīcijas partneriem un citiem politiskiem spēkiem, ja vien tās nav pretrunā ar Reformu partijas programmu, desmit pieņemtajiem partijas principiem un veicina Reformu partijas, kā jaunas un augošas, dinamiskas, pašpietiekamas un spēcīgas politiskas organizācijas kontinuitāti.

Reformu partija 2013.gada pašvaldību vēlēšanās plāno startēt Rīgā un astoņās lielajās pilsētās, 21 reģionālās nozīmes pilsētā, kā arī novados, kuros Reformu partijai ir "spēcīgas, iesaistīties motivētas nodaļas, kas spēj izstrādāt konkurētspējīgu piedāvājumu un komandu tā īstenošanai", pausts domes pieņemtajā rezolūcijā.

Paredzēts, ka līdz nākamā gada 15.janvārim RP nodaļas nominēs savus deputātu kandidātus un pašvaldību domju vadītāju kandidātus, bet partijas dome ar deputātu kandidātu sarakstiem un priekšvēlēšanu programmām tiks iepazīstināta 26.janvārī. Reformu partijas valde tos apstiprinās 25.martā, bet deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana notiks no 19. līdz 28.aprīlim.

Jau vēstīts, ka Reformu partija (RP) sestdien domes sēdē lēma par "Vienotības" piedāvājumu startēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā kopīgā sarakstā. "Vienotība" šādu piedāvājumu izteica, norādot, ka abu partiju programmas, uzskati un mērķi ir līdzīgi un būtu jāapvienojas kopīgā sarakstā, lai nesašķeltu līdzīgi domājošu partiju elektorātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!