Foto: stock.xchng
Ceturtdien Rīgā ap plkst.13 suņi saplosījuši kādu 1942.gadā dzimušu sievieti.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka vakar plkst.13.16 policija saņēma izsaukumu uz Šampēteri. Kāds iedzīvotājs policijai ziņojis, ka uz ielas pieci suņi grauž sievieti.

Kad policija ieradās notikuma vietā, suņi jau bija pametuši savu upuri. Policijas darbinieki pārbaudīja blakus esošās teritorijas, taču tajās esošie suņi nebija iesaistīti traģiskajā notikumā.

Agresīvos dzīvniekus aizdzīt izdevies kādam apsardzes darbiniekam.

Notikuma vietas apskate liecina, ka sieviete bijusi dzīva, kad viņu sākuši plosīt suņi. Policija uzskata, ka sievieti līdz nāvei saplosījuši klaiņojošie suņi. Par notikušo ir informēta Rīgas dome, notiekot arī sadarbība ar suņu ķērājiem.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Mirušajai sievietei tiks veikta ekspertīze.

Policija aicina atsaukties iespējamos notikušā aculieciniekus, kā arī cilvēkus, kuri minētajā pilsētas rajonā pamana klaiņojošus suņus, zvanot pa tālruni 110.

Iespējams, sieviete strādājusi par sētnieci kādā apsargājamā bijušās rūpnīcas teritorijā.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā tika saņemts izsaukums par šo gadījumu, un, zvanot ātrajai palīdzībai, tika teikts, ka suņi plosa sievieti, kas jau, iespējams, ir mirusi.

Mediķiem sievieti neizdevās glābt. Precīzs sievietes nāves iemesls vēl nav zināms.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, sieviete dienas pirmajā pusē devusies uz teritorijas tālāko galu un ilgi nav nākusi atpakaļ, tādēļ uzņēmuma pārstāvji devušies viņu meklēt. Tur viņi pamanījuši četrus, iespējams, klaiņojošus suņus, kas plosījuši sievieti, kurai bija noplēstas drēbes. Sievietei bija nokosta plauksta, sakosta roka un kāja, norauts skalps.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks uzdevis Rīgas pašvaldības policijai steidzami doties patruļā uz negadījuma vietu, lai pārbaudītu teritoriju, kā arī atbildīgajiem dienestiem nekavējoties rīkoties, lai izķertu šos dzīvniekus.

Katru gadu Rīgas dome atvēl līdzekļus klaiņojošo dzīvnieku izķeršanai pilsētā. Šogad šim mērķim Rīgas domes budžetā paredzēti 133 tūkstoši latu.

Dome aicina iedzīvotājus būt modriem un aktīvi ziņot par klaiņojošiem dzīvniekiem Rīgā.

Teritoriju, kurā notikusi traģēdija, apsaimnieko "NP Business Centre" - viens no industriālo parku attīstītāja un apsaimniekotāja Latvijā SIA "NP Properties" projektiem. Uzņēmuma pārstāve Signe Znotiņa-Znota informē, ka teritorija jau kopš ceturtdienas tiek apsargāta pastiprinātā režīmā, un nepieciešamības gadījumā apsardzes darbinieki nekavējoties sazināsies ar Valsts policiju un atbildīgajiem dienestiem.

Uzņēmums uzsver, ka "šobrīd suņu ķērājiem jāstrādā pastiprinātā režīmā un intensīvi jāpārbauda Šampētera teritorija, darot visu iespējamo, lai noķertu klaiņojošos suņus un neatkārtotos šāda traģēdija".

Apsaimniekotāju uzņēmuma vadība jau ceturtdien sazinājās ar bojāgājušās tuviniekiem. Uzņēmuma vadība bojāgājušās tuviniekiem sniegs nepieciešamo finansiālo un morālo palīdzību, informē Znotiņa Znota.

Arī uzņēmums aicina ikvienu Šampētera iedzīvotāju sadarboties ar Valsts policiju un atbildīgajiem dienestiem, nekavējoties ziņojot par pamanītiem klaiņojošiem suņiem, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!