Foto: LETA
Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas Satiksme" par vairāk nekā 140 miljoniem latu ieķīlājis "Nordea" bankā zemās grīdas tramvajus, tramvaju infrastruktūru un vairākus citus spēkratus, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā Komercķīlu reģistra informācija.

Komercķīlas kopējā vērtība ir 140 560 800 latu.

Kā liecina Komercķīlu reģistrs, RS ieķīlājusi "Nordea" bankā tramvaja sliežus ceļus un kontakttīklu no Radio ielas līdz Juglai, 20 zemās grīdas tramvajus, manevru vilcēju tramvaja buksēšanai depo teritorijā, pārvietojamu estakādi piekļūšanai tramvaja jumta iekārtām apkalpošanas darbu veikšanai depo ēkā, statņu pacēlāju sistēmu tramvaja izkraušanai no auto treilera un vairākus kravas auto.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" apstiprināja, ka komercķīla reģistrēta, lai nodrošinātu zemās grīdas tramvaja projektam piešķirto finansējumu.

Jau ziņots, ka pirmais zemās grīdas tramvajs 6. maršrutā sāka kursēt pērn jūnijā. "Škoda" ražotos tramvajus RS iepirka par kopumā 52 miljoniem eiro (aptuveni 36,5 miljoni latu), tātad katrs tramvajs maksā 2,6 miljonus eiro. Rūpnīcas pārstāvji atzina, ka Rīgas tramvaji ir īpaši, jo tie būvēti, ievērojot, ka sliedes ir platākas nekā daudzās citās Eiropas pilsētās. Tramvajs ir 31,64 metrus garš, tajā ietilpst 300 pasažieru, un tas pilnībā aizvieto iepriekš izmantotās divu vagonu sakabes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!