Foto: DELFI

Pašlaik Rīgas domes koalīciju veidojošās partiju ”Saskaņas Centrs” un ”Gods kalpot Rīgai” (GKR) domnieki aicinās politisko spēku vadību ļaut viņiem nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startēt vienotā sarakstā un par mēra amata kandidātu izvirzīt pašreizējo domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC).

Otrdien paredzēta Rīgas domes ”Saskaņas centra” un ”Gods kalpot Rīgai” frakciju deputātu sanāksme, kurā abu frakciju domnieki aicinās apvienības ”Saskaņas centrs” un partijas ”Gods kalpot Rīgai” vadību ļaut viņiem piedalīties nākamā gada pašvaldību vēlēšanā ar vienotu sarakstu ar nosaukumu: ”Saskaņas centrs”/”Gods kalpot Rīgai”, portālu ”Delfi” informēja Ušakova pārstāve Anna Kononova.

Deputāti arī aicinās politiskos spēkus izvirzīt par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātu Nilu Ušakovu un par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka kandidātu Andri Ameriku.

Kopš 2009. gada 1. jūlija Rīgas domē strādā koalīcija, ko veido pārstāvji no partiju apvienības ”Saskaņas centrs” un partijas ”Gods kalpot Rīgai”.

Jau vēstīts, ka Ušakovs jau iepriekš pieļāvis iespēju, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās SC varētu startēt kopā ar GKR. Ušakovs toreiz uzsvēra, ka ar vicemēru Ameriku viņam ir laba sadarbība. Arī Rīgas domes valdošajā koalīcijā ir normālas attiecības un konflikti nav novēroti, kas ir pretstatā attiecībām valdību veidojošo partiju starpā, kurā nepārtraukti notiek konflikti.

Partiju ”Gods Kalpot Rīgai" Ameriks un vairāki Rīgas domes deputāti izveidoja šogad martā. Par tās priekšsēdētāju partijas dibināšanas kongresā vienbalsīgi tika ievēlēts vienīgais izvirzītais kandidāts Rīgas vicemērs Ameriks. Partijas kodolu sākotnēji veidoja 20 cilvēki, no kuriem 12 bija likvidētās LPP/LC Rīgas domes deputāti.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!