Foto: LETA

Pašlaik Rīgas domes valdošās koalīcijas partijas "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai", kuras vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas nolēmušas startēt kopā, cer arī nākamajā sasaukumā domē iegūt vairākumu, tāpēc neplāno sadarbību ne ar vienu citu politisko spēku.

"Saskaņas centra" līderis, pašreizējais mērs un SC/GKR Rīgas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs ir pārliecināts, ka vēlēšanās viņa saraksts iegūs vairāk nekā pusi vēlētāju balsu un pašreizējais vairākums turpinās strādāt, portālam "Delfi" pavēstīja mēra pārstāve Anna Kononova.

Par sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem SC/GKR nedomājot.

Tikmēr šobrīd domes opozīcijā esošā "Vienotība" ir izvirzījusi savu mēra amata kandidātu - bijušo laikraksta "Diena" redaktori un kultūras ministri Sarmīti Ēlerti, kura aicinājusi divas labējās partijas - Nacionālo apvienību un Reformu partiju - sākt sarunas par sadarbību jau pirms vēlēšanām. Sarunās partijas meklēs veidus, kā sadarboties arī pirms vēlēšanām, apvienoties kopīgā labējo partiju blokā, taču kopīgais starts nav vienīgais iespējamais sadarbības modelis. Viņa  paudusi, ka sadarbība ar "Saskaņas centru" nebūs iespējama. Ēlerte uzskata, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Iepriekš gan koalīcijas partijas nav izradījušās aktīvu interesi par NA piedāvājumu pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā veidot arī kopīgu koalīciju galvaspilsētās. Tāpat RP izšķīrās startēt vēlēšanās atsevišķi, nevis kopā ar "Vienotību". Pēc Ēlertes aicinājuma gan abas partijas pauda gatavību sākt sarunas, RP gan uzstāj, ka vēlētājus nedrīkst šķirot pēc etniskā principa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!