Foto: Shutterstock

Aizvadītājā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši palīdzību vairākiem cilvēkiem, kuri guvuši traumas krītot no augstuma, pavēstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Kurzemē 58 gadus vecs vīrietis nokrita no apmēram divu metru augstuma, labojot šķūņa jumtu. Viņš tika nogādāts slimnīcā ar aizdomām par mugurkaula skriemeļu bojājumu. Turpretim Vidzemē kāda 32 gadus veca sieviete nokrita no kūtsaugšas, uzkāpjot uz sapuvušiem dēļiem, kas neizturēja viņas svaru. Sieviete tika nogādāta slimnīcā ar kājas un galvas traumu.

Citviet Vidzemē kādam 31 gadus vecam vīrietim ar nokļūšanu slimnīcā beidzās ķiršu lasīšana - tās laikā viņš nokrita no kāpnēm, gūstos galvas traumu un, iespējams, arī mugurkaula skriemeļu bojājumu. Savukārt Zemgalē 55 gadus vecs vīrietis guva cirstu brūci plaukstā ar cīpslu un kaulu bojājumu, kad, skaldot malku, trāpīja ar cirvi pa roku. Vīrietis tika nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Mediķi arī steidza palīdzēt kādai 43 gadus vecai sievietei Kurzemē, kura ogojot sajuta spēcīgas sāpes rokā. Sāpju cēlonis izrādījās čūskas kodums, tāpēc sieviete tika nogādāta slimnīcā. Savukārt Rīgā kāds 13 gadus vecs zēns pieskārās bojātai elektroierīcei un saņēma strāvas triecienu. Zēns tika nogādāts slimnīcā ar stāvokli pēc elektriskās strāvas ietekmes.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1054 izsaukumus, no kuriem 211 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!