Jūrmalas domes deputāta amata kandidāts Ņikita Ņikiforovs ("Saskaņa") nožēlo, ka Jūrmālā vairs nenotiek konkurss "Jaunais Vilnis", kā arī uzskata, ka bijušais pilsētas mērs Gatis Truksnis (ZZS) sevi diskreditējis.

Portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Jūrmalas domes deputāta amata un mēra posteņa kandidāts, Saeimas deputāts Ņikiforovs pauda izbrīnu, ka Truksnis joprojām kandidē uz pilsētas mēra amatu.

"Uzskatu, ka Truksnis sevi diskreditēja. Jūrmalas kontekstā, pirmkārt, pats sevi, otrkārt, paša partiju. Priekš manis, es domāju, labi, kad tās ziņas parādījās, ka Truksnis būs pirmais numurs. Man gan bija šoks, jo bija stāsti par kratīšanām, korupciju. Man likās loģiski, ka viņu ieliktu kā pēdējo. No otras puses, nav pierādīts, ka viņš ir vainīgs," sacīja Ņikiforovs.

Tāpat diskusijas laikā politiķis sacīja, ka "Jaunā Viļņa" aiziešana no Jūrmalas ir vērtējama negatīvi. "Domāju, ka tas ir liels zaudējums. Pazaudējām trīs nedēļas mēnesī, vasarā, kad Jūrmala bija pārbāzta ar cilvēkiem, kad šie cilvēki apmeklēja kafejnīcas, īrēja dzīvokļus un mājas," sacīja mēra amata kandidāts.


Lai izveidotu līdzvērtīgu pasākumus, būtu nepieciešams viens vai divi gadi.

Tāpat viņš aizstāvēja Elizabetes Krivcovas, kura ilgstoši atradusies Drošības policijas redzeslokā, atrašonos "Saskaņas" sarakstā vēlēšanās Jūrmalā. Ņikiforovs vērtēja, ka politiķe varētu būt aktīva cilvēktiesību aizstāve pilsētā.


"Viņa Jūrmalā aizvstāvēs cilvēktiesības, tur ir zināmas problēmas," sacīja Ņikiforovs. Politiķis piebilda, ka viņa aiztsāvēs cilvēku tiesības saņemt informāciju no pašvaldības, tostarp ārzemju, piemēram, angļu valodā.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību
diskusijas.

Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušās intervijas un diskusijas par tām iespējams noskatīties šeit.

Aicinām lasītājus politiķiem, kurus vēl intervēs Jānis Domburs, jautājumus uzdot komentāros, rakstot lasītāju satura redaktoram uz aculiecinieks@delfi.lv vai ziņojot portālam "Delfi" tā sociālo tīklu profilos.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!