Reģionu apvienības līderim Mārtiņam Bondaram un arī citām partijām būtu jādomā vairāk par ekonomiku, pirmdien pēc Jāņa Dombura intervijas ar Mārtiņu Bondaru diskusijā atzina dziedātāja Agnese Rakovska, "Swedbank Latvija" galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks, kā arī portāla "Delfi" žurnālists Filips Lastovskis.

Rakovska diskusijas sākumā norādīja, ka "Bondars ir ļoti simpātisks un harizmātisks", piebilstot, ka deputāta amata kandidātam ir laba izglītība un būtiska iepriekšējā darbība. Savukārt Kazāks komentēja, ka "par izskatu punktus neliekam". Ekonomists sprieda, ka no partijām dzirdēts daudz solījumu, bet "svaigu ideju ir ļoti maz".

Kazāks norādīja uz to, ka pēdējās Saeimas vēlēšanās, tāpat kā tagad pašvaldību vēlēšanās, "lielākās partijas nevarēja atbildēt par ekonomikas programmu, jo tas cilvēkiem neinteresējot". Kazāks apgalvoja, ka "pašvaldības nodarbojas tikai un vienīgi ar naudas dalīšanu", bet nedoā par to, kā to naudu radīt. Ekonomists pozitīvi vērtēja Bondara vēlmi piesaistīt investīcijas. Toties Lastovskis sprieda, ka "Bondars ir kā politiska, skaista izkārtne".
Žurnālists sprieda, ka LRA valdes priekšsēdētājs politikā ir "mūžīgi perspektīvais, kurš pats nekad neko īsti līdz galam nav sasniedzis".
Lastovskis apgalvoja, ka Bondars "nekad neko nav izdarījis līdz galam" un šobrīd jau "kļūst bēdīgs". Rakovska gan piebilda, ka Bondara "idejas ir rietumnieciskas un modernas", kam piekrita arī Kazāks. "Zināmu publikas daļu viņš paņems," teica ekonomists, gan norādot, ka lielākajai daļai partiju "tas dziesmu vārdu apkopojums ir ļoti līdzīgs"."Uz politiku zināmā mērā arī skatos kā uz skatuvi," komentēja Rakovska un atzīmēja, ka Bondars kā skatuves tēls ir spēcīgs kandidāts.

"Viņam jāspēj menedžēt cilvēki, kas katrs atbild par savu nozari," teica dziedātāja, bilstot, ka "Rīgas domes galvai ir reprezentabla nozīme"."Pēc būtības forma ir okei, bet pie satura jāpiestrādā," komentēja Kazāks.
Ekonomists norādīja uz to, ka Bondara dzīvesgājums liecina par to, ka "viņš apzināti grib kļūt par karjeras politiķi, kas zina, varbūt kādreiz sanāks". Rakovska piekrita Kazākam, norādot, ka politiķiem jābūt labiem oratoriem, tomēr žurnālists Lastovskis sprieda, ka ar to vien nepietiekot. "Ja jāizvēlas vismazāk ļauno, tad tas varētu būt Bondars," partiju piedāvājumu vērtēja Rakovska.
Tikmēr ekonomists Kazāks norādīja, ka "tas ir bēdīgi ne tikai pašvaldību, bet arī Saeimas vēlēšanās, ja skatāmies latviešu, krievu partijas, nevis par idejām". Ekonomists vērsa uzmanību uz to, ka partijas nedomā par ilgtermiņa attīstību un ekonomiskiem jautājumiem.
"Ja gribas, lai tiešām ir vairāk naudas, ko dalīt pensionāriem, tad mums jāiemācās pelnīt vairāk," teica ekonomists. "Nav totāli vājprāts. Bet ja gribam, lai ir labāk, pašreizējie piedāvājumi nav gana," sprieda Kazāks.

Līdz šim interviju ciklā tika aicināti lielāko pilsētu kandidātu sarakstu līderi, bet no 26. maija Jānis Domburs intervē populārāko partiju līderus. Tāpat kā līdz šim pēc intervijām sekos diskusijas ar sabiedrībā pazīstamām personībām un ekspertiem. Iepriekš projektā jau notikusi intervija ar Mārtiņu Bondaru kā Rīgas mēra amata pretendentu.

Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušās intervijas un diskusijas par tām iespējams noskatīties šeit.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!