Foto: LETA

Ceturtdien tika oficiāli noslēgts sadarbības līgums starp biedrību "Liepājnieki" un Latvijas Reģionu Apvienību (LRA), ko parakstīja "Liepājnieki" pārstāvis, Liepājas domes deputāts, uzņēmuma "Liepājas Papīrs" prezidents Jānis Vilnītis un LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars.

"Par galvenajiem iemesliem, kādēļ "Liepājnieki" ir izvēlējušies startēt kopā ar Latvijas Reģionu Apvienību, kalpo fakts, ka LRA atceras par reģioniem ne tikai tad, kad tuvojas Saeimas vēlēšanas. Viņi par reģioniem domā katru mirkli un tas ir pa īstam! Otrkārt, mēs iestājamies par godīgumu, atklātību, uzņēmējdarbību un tās veicināšanu. Tas ir kopējais redzējums, kurš mums visiem ir jārespektē, taču vietējās liepājnieku vēlmes un intereses ir mūsu pašu rokās. Treškārt, tā ir Mārtiņa Bondara spilgtā personība, ko mēs augstu vērtējam. Mūsuprāt, Bondars ir jaunās paaudzes visspilgtākais politiķis, kurš, kandidējot Rīgas mēra amatam, būs nopietnākais konkurents Rīgā valdošajai varai," skaidro Vilnītis.

Liepājas domes deputāte, akciju AS "Lauma Lingerie" valdes locekle Linda Matisone norāda: "Prieks, ka mēs šeit esam jau ar konkrētiem plāniem, konkrētiem mērķiem. Jau pagājušajās vēlēšanās uzskatīju un vēl joprojām uzskatu, ka Vilnītis ir vislabākais mēra kandidāts, kāds jebkad Liepājā ir bijis. Manuprāt, ir jāvērtē cilvēki nevis pēc tā, ko viņi runā, bet pēc tā, ko viņi dara. Vilnītis ir krietns saimnieks savā uzņēmumā un cilvēks ar ļoti augstām vērtībām, tāpēc man ir ļoti liels gods kopā ar Jāni startēt atkārtoti."

Biedrības "Liepājnieki" pārstāvis, uzņēmējs Kirils Polovenko uzskata, ka biedrība "Liepājnieki" pulcē izglītotus un veiksmīgus cilvēkus, kā arī uzsver, ka Vilnītim ir ļoti laba komanda, kas viņu atbalstīs arī tad, kad viņš kļūs par mēru.

Savukārt Bondars uzsvēra, ka Vilnītim ir fantastiskas darba spējas. "Daudzreiz esmu aicinājis viņu savas zināšanas un enerģiju pārnest uz Rīgu un likt lietā, strādājot Latvijas labā. Taču Jānis ir "līdz kaulam" liepājnieks, ko apliecinājis gan savā privātajā dzīvē, gan profesionālajā darbībā. Esmu pārliecināts, ka arī esot Liepājas mēra amatā, Vilnītis un biedrība "Liepājnieki" darīs lielas lietas ne tikai Liepājas, bet visas Latvijas labā."

Pasākuma ietvaros tika atklāts arī biedrības "Liepājnieki" birojs, kas kalpos kā vieta, kur saraksta kandidātiem sanākt kopā un arī uzņemt liepājniekus un pilsētas viesus.
Šogad noslēgtais sadarbības līgums paredz, ka abas puses apņemas apvienot savus labākos prātus, organizatoriskos resursus un pārliecību kopējam startam, turklāt, meklēt veidu iespējami plaši politiskajā darbībā iesaistīt nevalstisko sektoru un ekspertus.

Biedrību "Liepājnieki" un LRA vieno kopīgs atbalsts demokrātiskām vērtībām, nelokāma pārliecība par Latviju kā neatraujamu Rietumu politiskās un militārās stratēģiskās sadarbības sistēmas sastāvdaļu. Abas puses ir vienotas uzskatos par Latvijas ekonomikas, sociālās sistēmas un pārvaldes modeļa attīstības uzdevumiem.

Šogad Latvijā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās abi politiskie un sabiedriskie spēki vēlas panākt godīgas, atbildīgas un demokrātiskas pārvaldības nostiprināšanos Latvijas pašvaldībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!