Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Nils Ušakovs nule kā atzinis, ka Rīgas domes vēlēšanu rezultātus ir grūti prognozēt. Tāpat Ušakovs šo svarīgo rīdzinieku izvēli nosaucis par loteriju. Atvainojiet, bet uz loterijām paļaujas tie, kuri nepaļaujas uz sevi. Šīs vēlēšanas redzu kā misiju, kuras mērķis ir atbrīvot Rīgu no Ušakova un viņa ieviestajiem procentiem, kurus apmaksā ikkatrs rīdzinieks. Ja "Saskaņa" un "Gods Kalpot Rīgai" Latvijas galvaspilsētu vadīs vēl četrus gadus, bail pat iedomāties, par ko tā pārvērtīsies.

Tomēr nav brīnums, ka Ušakovs jūtas apdraudēts un pāris mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām Rīgā savas nākotnes izredzes uztic nejaušībām un laimīgiem likteņa pavērsieniem. Kas gan cits viņam atliek?

Februārī veiktā aptauja kārtējo reizi ļoti tieši norāda uz rīdzinieku vēlmi redzēt absolūti citu domes sastāvu. 57.6%1 ir pārliecināti, ka pašreizējā Rīgas domes vadība ir jāmaina. 2013. gada pašvaldību vēlēšanās "Saskaņa" un GKR kopā ieguva 58% balsu. Nav jābūt augstākās matemātikas ekspertam, lai šeit redzētu zināmas sakritības.

Ir skaidrs, ka iedzīvotāji vēlas pielikt punktu Rīgas varas negodīgumam. Esošā vara ir izsējusi tai piešķirto uzticības kredītu, tiesa, tā "jāuzslavē" par mērķtiecīgumu ar kādu tas darīts.

Lūk, daži izcilākie Ušakova saimniekošanas piemēri.

Neadekvāti dārgi procentu maksājumi par Dienvidu tiltu un citām Rīgas kredītsaistībām. Izšķērdīgais tramvaju iepirkums Rīgas Satiksmei, kurus poļu laikraksts "Prazske Vydani" nosaucis par "pasaulē dārgākajiem tramvajiem" (avots: Žurnāls "IR", 3. novembris 2015). Tas, kas izdarīts ar K. Barona ielu, maigi sakot, ir spļāviens rīdzinieku sejās.

Kāpēc tikai dažu gadu laikā ir divkāršojies nekustamā īpašuma nodoklis, braukšanas maksa sabiedriskajā transportā arī pieaugusi teju divas reizes un divas reizes pieauguši arī Rīgas Satiksmes autostāvvietu tarifi?

Ušakova kungs, teicienam "dubults neplīst" ir pavisam cita nozīme un pielietojums!

Apšaubāmi sabiedriskā transporta projekti, neatrisināta bērnudārzu rindu problēma, vairākas aizturētas amatpersonas gandrīz ikvienā Rīgas domes darbības jomā. Domājot par rīdzinieku interesēm, šāda darbība nebūtu iespējama un šā brīža murgs būtu bijis jāizbeidz jau sen. Rīgas iedzīvotāj, vai Tu ļausi šim visam turpināties?

Lūdzu, neuztveriet šīs pašvaldību vēlēšanas kā kārtējo demokrātisko vingrinājumu, kurš pāris dienu laikā aizmirsīsies. Šis ir izšķirošs brīdis, kurā katram rīdziniekam jāapzinās, ka patriekt Ušakovu ir svēta misija. Pretējā gadījumā mēs turpināsim būt stereotipiska Austrumeiropas pilsēta, kas pasaulei asociējas tikai ar bīstamām ielām, noplukušiem mikrorajoniem un augstu korupcijas līmeni.

1Avots: Rīgas balsstiesīgo iedzīvotāju aptauja, SIA "Berg Reasearch", Februāris 2017

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!