Foto: LETA
Aizvadītajā sasaukumā esam aktīvi strādājuši pie dažādiem budžeta priekšlikumiem un cīnījušies par tādu ideju realizāciju, kas jelgavnieku dzīvi padarītu labāku un patīkamāku. Tas, ka šis sasaukums strauji tuvojas beigām, nenozīmē, ka mūsu darba spars būtu mazinājies, tieši pretēji – esam ielikuši kāju durvīs, aiz kurām gaida virkne projektu un uzlabojumu Jelgavā, un esam apņēmības pilni turpināt iesākto, kā arī īstenot jaunas idejas arī nākamajā sasaukumā pēc vēlēšanām, saka Jelgavas domes deputāts Ivars Jakovels.

Mēs, sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" deputāti Ivars Jakovels, Valentīns Grigorjevs un Sergejs Stoļarovs, esam iesnieguši virkni būtisku priekšlikumu, no kuriem daļa jau ir realizēta, vai uzsākta to realizācija, daļa – apstiprināta realizēšanai 2017. gada laikā. Nenoliedzami, ir arī daļa priekšlikumu, kurus pārējie domes deputāti noraidīja, taču mums paustā vēlētāju uzticība mudina turpināt cīņu par šīm idejām arī turpmāk.

Viens no priekšlikumiem, ko iesniedzām Jelgavas pilsētas pašvaldībai, bija realizēt Pasta salā esošās publikās slidotavas nojumes projektu, uzsverot, ka tas ļaus pagarināt slidotavas sezonu un gūt papildus ienākumus. Ar prieku varam informēt, ka pašvaldībai tika piešķirts valsts budžeta finansējums 350 000 eiro apmērā atklātās publiskās slidotavas jumta konstrukcijas projektēšanai un izbūvei.

Kopš šis sasaukums ir sācis darbus, Jelgavā ir 14 ielas, kurās no jauna ierīkots apgaismojums, kopumā uzstādot 310 gaismekļus. Lai jelgavnieki diennakts tumšajos posmos justos vēl drošāk, ierosinājām ierīkot apgaismojumu arī Bērzu ceļa posmā no Lazdu ielas līdz Loka maģistrālei – šī ideja ir iekļauta pašvaldības dotācijā, paredzot tai 11 000 eiro finansējumu.

Tāpat ierosinājām realizēt arī pirmsskolas izglītības iestāžu ēdnīcu virtuvju modernizācijas programmu, kas veicinātu ēdināšanas kvalitātes uzlabošanos. Esam gandarīti, ka pirmsskolas izglītības iestāžu remontdarbiem budžetā paredzēti gandrīz 177 000 eiro, kas nozīmē, ka jau tuvākajā laikā mazie jelgavnieki ikdienu pavadīs vēl patīkamākās un sakoptākās telpās, turklāt, ik dienu baudīs gardas un veselīgas maltītes.

Domājot ne tikai par jelgavniekiem, bet arī par viņu četrkājainajiem draugiem, ierosinājām izbūvēt divus jaunus suņu pastaigu laukumus. 2017. gadā tam atvēlēti 10 000 eiro, un paredzēts, ka pastaigu laukumi būs Zvejnieku – Lapsakalna ielu rajonā.

Jelgava ir mūsu mājas, tāpēc mēs vēlamies, lai mūsu pilsēta līdzinātos skaistākajām un sakoptākajām Eiropas pilsētām. Viens no iesniegtajiem priekšlikumiem bija līdzfinansējuma palielināšana projektu konkursam dzīvokļu namiem piegulošo teritoriju labiekārtošanā līdz 50 000 eiro. Pašvaldība lēma saglabāt līdzfinansējumu aizvadītā gada apmērā, t.i. 25 000 euro, jo pērn tika izlietota tikai neliela daļa no līdzfinansējuma. Šis ir viens no punktiem, kur tikai kopīgā un aktīvā darbā varam panākt, lai tiktu apgūts lielāks līdzfinansējuma apjoms, kas turpmāk ļautu pretendēt uz vēl lielāku atbalstu.

Rūpējoties par sabiedriskā transporta pasažieriem, esam izteikuši priekšlikumu realizēt pašvaldības apsaimniekošanā esošo sabiedriskā transporta pieturu renovāciju, iekārtojot soliņus un atkritumus urnas. Šim nolūkam pašvaldības 2017. gada budžetā paredzēti vairāk nekā 19 000 eiro.

Rosinājām realizēt Satiksmes ielas un Meiju ceļa brauktuves un gājēju celiņa virskārtas seguma nomaiņu. Tam no Speciālā budžeta līdzekļiem (Auto ceļu fonda) ir paredzēts finansējums 27 500 eiro apmērā. Jāpiebilst gan, ka šogad tiks sakārtotas tikai ietves, taču nākamajā gadā strādāsim pie tā, lai tiktu sakārtota arī braucamā daļa, kā bija norādīts priekšlikumā.

Daļēji tika atbalstīts arī mūsu priekšlikums ieviest Jelgavas pilsētas skolās brīvpusdienas 5. un 6. klašu skolēniem, pieņemot lēmumu, ka pašvaldības budžetā tiks iekļauts finansējums ēdināšanas pakalpojuma segšanai 20% apmērā, taču mēs plānojam neapstāties pie sasniegtā un turpmāk aktīvi strādāt pie tā, lai pašvaldība segtu ēdināšanas izmaksas pilnā apmērā.

Tāpat aicinājām pašvaldību paaugstināt bērna piedzimšanas pabalstu līdz 150 eiro. Šobrīd pašvaldība radusi iespēju piešķirt pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā tikai 72 eiro apmērā, taču apņemamies turpināt darbu pie tā, lai sasniegtu plānoto pabalsta apmēru.

Rosinājām piešķirt finansējumu 1905. gada kapsētas renovācijas darbiem, t.sk. kapsētas pieminekļa un apstādījumu atjaunošanai. Papildus ikgadējiem teritorijas sakopšanas darbiem, pašvaldība informēja par iespējamību nākamajā budžetā apstiprināt arī pieminekļa atjaunošanas darbus.

Kā jau sākotnēji tika minēts, ne visi mūsu priekšlikumi tika apstiprināti. Esam gatavi nākamajā sasaukumā turpināt aktīvu darbu pie tā, lai nodrošinātu biotualešu pieejamību pilsētas autobusu vadītājiem maršrutu galapunktos, kā arī, lai piešķirtu brauciena atlaides 50% apmērā sabiedriskajā transportā personām, kuras obligātā militārā dienesta ietvaros piedalījušās militārajos konfliktos. Tāpat atkārtoti aicināsim rast finansējumu apstādījumu ierīkošanai 2. pasaules kara upuru piemiņas vietā Stacijas parkā.

Dzīves kvalitātes uzlabošanā nav nebūtisku lietu – sākot no atlaidēm sabiedriskajā transportā, brīvpusdienām bērniem, līdz pat mājokļu siltināšanai, ceļu kvalitātes uzlabošanai un pagalmu labiekārtošanai – tas viss soli pa solim padara mūsu Jelgavu labāku un skaistāku!

Jelgava ir mūsu mājas, ar šādu apziņu ik dienās pildām savus pienākumus, un patiesi vēlamies, lai katrs jelgavnieks ar lepnumu izjūt šo pilsētu kā savas mājas, kā vietu, kurš viņš vēlas dzīvot un strādāt, un audzināt savas atvases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!