Foto: LETA
Jaunā konservatīvā partija (JKP) aicina citas valstiskās partijas mobilizēties un deleģēt savus pārstāvjus pašvaldību vēlēšanu novērošanai Rīgā. Tāpat partija aicina ikvienu pilsoniski noskaņotu rīdzinieku darīt to pašu - kļūt par pašvaldību vēlēšanu novērotāju var ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu.

Esam saņēmuši signālus, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā var tikt pielietotas arī demokrātiju apdraudošas metodes. Runa ir par balsu viltošanu. Acīmredzot, "Saskaņas" reitingu kritums Rīgā liek mūsu pretiniekiem apsvērt arī galējus risinājumus, ziņo partija.

Šobrīd JKP ir deleģējusi savus pārstāvjus darbam 78 no 158 Rīgas vēlēšanu iecirkņiem. Taču citas partijas ir daudz kūtrākas. Šodien ir būtiski, lai neviens iecirknis nepaliek nepieskatīts. Mēs esam pārliecināti, ka demokrātija ir svarīga vērtība arī citiem valstiski noskaņotiem politiķiem un to pārstāvošajām partijām.

Tāpēc mēs aicinām ikvienu, kam nav vienalga, kā rokās turpmāk būs Latvijas galvaspilsētas atslēgas, pieteikties par pašvaldību vēlēšanu novērotāju. Lai pieteiktos, ir jāiepazīstās ar sagatavoto mācību materiālu Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā, jāaizpilda novērotāja pieteikuma anketa un jāizvēlas kāds no sev ērtākajiem vēlēšanu iecirkņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!