Foto: LETA
Jaunā konservatīvā partija (JKP) 3. jūnijā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās piedalīsies ar saviem kandidātu sarakstiem septiņās Latvijas pilsētās un novados, Rīgā, Ķekavas novadā, Ķeguma novadā, Liepājā, Talsu novadā, Saldus novadā, Limbažu novadā, kā arī startēs kopīgā kandidātu sarakstā ar partiju "Tev – Jūrmalai" Jūrmalas domes vēlēšanās.

Rīgā partijas kandidātu saraksta augšgalā ir trīs Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti - bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, partijas valdes priekšsēdētājs, bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kā arī JKP valdes loceklis, bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs.

Ķekavas novadā JKP kandidātu saraksta pirmajā vietā ir biedrības "Par labāku Ķekavas novadu" valdes loceklis, valsts a/s "Elektroniskie sakari" projektu vadītājs Neils Kalniņs; Ķeguma novadā – uzņēmējs, valdes loceklis vairākos uzņēmumos Imants Smirnovs; Liepājā – JKP Uzraudzības komisijas vadītājs, biedrības "Satversmes aizsardzībai" valdes loceklis Uldis Budriķis; Talsu novadā – JKP Talsu nodaļas vadītāja un partijas valdes locekle, SIA "Studio Intelligence" valdes locekle Inga Gluzda; Saldus novadā – Valsts darba inspekcijas Zemgales reģiona vadītājs Andris Saulītis; Limbažu novadā – novada domes deputāts, JKP Limbažu novada nodaļas priekšsēdētājs Māris Beļaunieks.

JKP un apvienības "Tev – Jūrmalai" kopīgā saraksta pirmajā vietā ir Jūrmalas domes deputāts no partijas "Tev – Jūrmalai" Arnis Ābelītis, bet no JKP kandidātiem augstāko vietu sarakstā ieņem socioloģijas doktore, LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Dagmāra Beitnere – Le Galla.

JKP ir uz tradicionālām sabiedrības vērtībām, kā arī Latvijas valstiskuma nepārtrauktības ideju balstīts politiskais spēks, kas godīgumu un tiesiskumu uzskata par atslēgu līdzdalībai politiskajā dzīvē. JKP ir dibināta 2014. gada 17. maijā; tās biedru skaits pēdējā gada laikā ir pieaudzis vairāk nekā divkārt – no 252 biedriem 2016. gada 1. maijā līdz 578 biedriem šodien. Vēl saņemti 150 biedru kandidātu iesniegumi par pievienošanos partijai. Kopš tās dibināšanas partiju vada Jānis Bordāns.

JKP pašvaldību vēlēšanās dažādās Latvijas vietās ir izvirzījusi vairākus kopīgus mērķus, kas raksturo partijas prioritātes: veikt pilnīgu esošo pašvaldību struktūru un budžeta auditu, lai izbeigtu nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu; ieviest pilnīgu caurspīdīgumu pašvaldību darbībā, tajā skaitā iepirkumu konkursos un līgumos; uzsākt reālu atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un investoru piesaistei; palielināt sociālo atbalstu, īpaši ģimenēm ar bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!