Foto: LETA

"No šodienas ikvienam pieejama interneta vietne www.gazamnilu.lv, kuru apmeklējot un daloties ar to savos sociālajos kontos, ir iespēja paust savu attieksmi pret pašreizējā Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vadītās domes darbu un nesaimniecisko rīcību," paziņojis Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Bondars. Ir izveidota īpaša mirkļbirka #gazamnilu.

"Mēs aicinām ikvienu, kam rūp mūsu galvaspilsētas Rīgas turpmākais liktenis, mums pievienoties un paust attieksmi pret pašreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu savos sociālajos kontos. Nila Ušakova vadītā Rīgas dome ir kļuvusi par slogu rīdziniekiem un par simbolu nesaimnieciskumam, neprofesionalitātei un korupcijai. Un, kā zināms, šādi simboli agrāk vai vēlāk tiek gāzti. Tāpat kā 1991. gada 24. augustā rīdzinieki gāza Ļeņina pieminekli Rīgā Brīvības ielā, tā šodien mēs gribam apvienot visus spēkus un gāzt šo nesaimnieciskuma un apzinātas nolaidības simbolu. Izšķirošais solis būs pašvaldību vēlēšanas trešajā jūnijā, un mēs esam pārliecināti, ka šī ir iespēja atbrīvoties no Ušakova uz visiem laikiem, tāpat kā no Ļeņina pieminekļa," uzsver Bondars.

Politisko spēku Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" apvienības ieskatā Ušakovs ir reāls slogs Rīgas attīstībai, tāpēc viens no vēlēšanu galvenajiem mērķiem ir gāzt Ušakovu. Partija min septiņus iemeslus: Rīgā gandrīz dubultā pieaugušas izmaksas par sabiedrisko transportu, nekustamā īpašuma nodokli, auto stāvvietām, Barona ielas remonts tam ir spilgts piemērs, par to liecina arī citu Rīgas ielu un pagalmu stāvoklis, Ušakovs visur liek savējos – nevis pēc kompetences un spējām, bet pēc piederības partijai vai tai tuvu stāvošiem, kredītsaistību procenti ir neatbilstoši mūsdienu iespējām kreditēties, tie ir desmiti miljoni eiro zaudējumu rīdziniekiem, pat Polijas mediji atzīmē, ka Rīgā ir pasaulē dārgākie tramvaji, nemaz nerunājot par nanoūdeni un citām afērām, Ušakovs uzņemas arvien jaunas un jaunas kredītsaistības, kuras būs jāatdod mūsu bērniem, Ušakova valdīšanas laikā KNAB ir aizturējis vismaz astoņus Rīgas domes sistēmas darbiniekus.

Politiskie spēki norāda, ka ir vairāki iemesli, kāpēc Bondars ir labs mēra amata kandidāts: Bondars ir studējis publisko pārvaldību prestižajā Hārvarda universitātē ASV, ieguvis ne tikai vietējo, bet arī starptautisko pieredzi, vadot valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kanceleju, kas ļāvis iegūt ļoti plašus augstākā līmeņa starptautiskos kontaktus, kas palīdzēs Rīgai attīstīties, Bondaram ir izpratne par ekonomiku un kreditēšanu, kas ir ļoti aktuāli pašreizējā Rīgas situācijā, ir definēti skaidri un pārdomāti ilgtermiņa mērķi, kas Rīgā ir jāpanāk un ir izpratne, kā to īstenot, Bondaram ir reāls vēlētāju atbalsts, un, kā liecina aptaujas, viņš ir populārākais mēra kandidāts un reāla alternatīva Ušakovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!