Foto: LETA

Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāts Nils Josts iesniegs priekšlikumu izskatīšanai nākamajā Rīgas domes sēdē, ierosinot piešķirt braukšanas maksas atvieglojumus Rīgas sabiedriskajā transportā visām ārstniecības procesā iesaistītajām personām galvaspilsētā, kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas. Deputāts ierosina piešķirt atvieglojumus 22, 25, 28 un 34 eiro apmērā katru mēnesi, atkarībā no konkrētās abonementa biļetes veida, informē partijas "Vienotība" Rīgas domes deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Josts uzskata, ka RD Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņika priekšlikums piešķirt atvieglojumus tikai Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrību personālam ir diskriminējošs attiecībā pret citiem Rīgas mediķiem.

"Ar ko Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vai Rīgas Austrumu slimnīcas ārsti un medmāsas ir sliktāki par saviem kolēģiem Rīgas 1. un 2. slimnīcā. Varbūt Rīgas domes valdošā koalīcija uzskata, ka viņi nav rīdziniekiem vajadzīgi vai strādā nepietiekami pašaizliedzīgi," jautā deputāts.

Vienotības deputātu frakcija ir nosūtījusi vēstuli Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājam Valdim Kerim, informējot par "Vienotības" priekšlikumu piešķirt sabiedriskā transporta maksas atvieglojumus visiem Rīgas mediķiem, kā arī ierosinot uzrunāt "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputātus Rīgas domē, lai aicinātu atbalstīt šo priekšlikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!