Foto: LETA
Talsu novada pašvaldībā 2017. gada 25. februārī, pulcējot 217 Talsu novada iedzīvotājus, tika nodibināta jauna politiskā partija "Mēs – Talsiem un novadam". Partija ir reģistrēta politisko partiju reģistrā un piedalīsies šā gada Talsu novada domes vēlēšanās, informē partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Zelderis.

Par partijas valdes priekšsēdētāju ir ievēlēts viens no dibinātājiem, zvērināts advokāts Zelderis. "Mēs – Talsiem un novadam" valdē ievēlēti arī DUS "Neste Latvija" pārvaldnieks Lauris Pīlēģis, kultūras projektu vadītāja Dace Obodovska, skolotājs Edgars Mihņēvičs, tirdzniecības speciālists Jānis Znotiņš, projektu vadītājs Kalvis Kalniņš, VUGD ugunsdzēsējs Juris Ābols un uzņēmējs Krišjānis Zumbergs.

Jaundibinātās partijas valdes locekļu vidējais vecums ir 34 gadi, bet starp dibinātājiem ir arī daudzi gados vecāki cilvēki – nozaru speciālisti, kas ar savu ilgstošo darba pieredzi un zināšanām sniedz vērtīgu ieguldījumu partijas darbībā.

"Mēs – Talsiem un novadam" valdes priekšsēdētājs uzsver: "Jauniem cilvēkiem ir vairāk jāiesaistās pilsoniskās aktivitātēs un jāuzņemas iniciatīva un atbildība, lai, liekot lietā savas zināšanas, pieredzi un gara spēku, ieviestu pārmaiņas, kas uzlabotu novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Talsos un novadā ir daudzas samilzušas problēmas - no bažām par korupciju pašvaldības iepirkumos un komunālo uzņēmumu darbībā līdz bērnu laukumu trūkumam. Risināt tās ir iespējams tikai kardināli mainot politisko pārstāvniecību domē. Tāpēc esam mobilizējuši cilvēkus, kas vēlas pārmaiņas un esam gatavi strādāt."

Šobrīd situācija Talsu novada pašvaldībā ir kritiska daudzās jomās. Esošā domes vadība nespēj nodrošināt kvalitatīvu pārvaldību pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, ko apliecina arī daudzie Valsts kontroles un citu valsts iestāžu konstatētie pārkāpumi. Tiek ignorēti iedzīvotāji un viņu iniciatīva dažādu projektu ietvaros. Tāpat domes vadības nevērības pilnā attieksme un īstermiņa redzējums ar katru dienu veido arvien lielāku plaisu starp pašvaldību un novada iedzīvotājiem, norāda Zelderis.

Viena no partijas prioritātēm – nodrošināt dialogu, lai ikviens varētu aktīvi iesaistīties pašvaldībai svarīgu lēmumu pieņemšanā un tiktu ņemtas vērā kopīgas intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!