Foto: DELFI
Nedēļu pirms pašvaldību vēlēšanām arī Ādažu novada dome rīkos ikgadējos "Gaujas svētkus" ar bezmaksas koncertu, kurā uzstāsies virkne pazīstamu Latvijas mākslinieku.

Tāpat kā 2016. gadā "Gaujas svētki" norisināsies mēneša beigās, 27.maijā. Svētku ietvaros notiks "Pavasara tirgus", svētku gājiens, uzņēmumu prezentācijas, militārās un sporta tehnikas demonstrējumi. Svētku vadītāji būs Ufo, Māris Grigalis un Artūrs Breidaks.

Savukārt vakarā plkst.19 notiks koncerts ar vairāku pazīstamu mākslinieku piedalīšanos. Koncertā uzstāsies grupas "Zodiac" un "Triana Park", "Otra puse" un Antra Stafecka, "Skyforger", Roberts Lejasmeijers, Ieva Sutugova, Dināra Rudāne, Kristīne Prauliņa, Andris Ērglis, Sergejs Jēgers, Nauris Puntulis un projekts "Brīnumskapis".

Informācija Ādažu novada domes mājaslapā liecina, ka pašvaldība ar "Brīnumskapi" slēgs līgumu 3300 eiro apmērā bez pievienotās vērtība nodokļa (PVN), bet ar komponistu Jāni Lūsenu tiks slēgts līgums par 3000 eiro bez PVN. Informācija par līguma summām ar citiem māksliniekiem nav publiski pieejama.

"Gaujas svētku" ietvaros notiks arī Baltijas valstu uguņošanas šovs. Informācija Ādažu domes mājaslapā liecina, ka dome slēgs 5859 eiro bez PVN vērtu līgumu ar SIA "Pyro Power" par trīsdaļīga uguņošanas priekšnesuma nodrošināšanu.

Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne atsaucās uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvju sniegto skaidrojumu, ka pašvaldības arī pirmsvēlēšanu periodā var rīkot tādus pasākumus, kas tiek organizēti tradicionāli un notiek ik gadu. "Gaujas svētki" ir ikgadēja tradīcija, kas parasti tiek rīkota maijā, skaidroja Griezne.

Viņa norādīja, ka saskaņā ar KNAB pausto jau iepriekš tradicionāli organizētus pasākumus nevar vērtēt nedz kā priekšvēlēšanu aģitāciju, nedz kā administratīvo resursu nelikumīgu izmantošanu.

LETA jau rakstīja, ka atsevišķas pašvaldības īsi pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām ieplānojušas dažādus bezmaksas pasākumus. Lucavsalā 27.maijā notiks Krievijas grupas "Bi-2" koncerts ar simfonisko orķestri, kas apmeklētājiem būs bezmaksas. Savukārt Rēzeknē nedēļu pirms vēlēšanām notiks Laimas Vaikules bezmaksas koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!