Foto: LETA
Tautsaimniecības un Ekonomikas virzības kustība sestdien dibinās jaunu politisko spēku, lai atjaunotu tautas potenciālu un celtu tās labklājību, portālam "Delfi" pastāstīja politiskais aktīvists Andrejs Treikals.

Plānots, ka partija piedalīsies pašvaldību vēlēšanās. Treikals norādīja, ka partija centīsies aptvert vairākus novadus, taču nekonkretizēja, kuri tie būs. Uz jautājumu, vai partija tik īsā laikā spēs iekarot vēlētāju uzticību un tikt pāri 5% barjerai, aktīvists atbildēja lakoniski: "Ja neredzētu iespējas, tad necīnītos."

Partijas mērķauditorija ir diezgan plaša, "jo ir daudzi, kam nepatīk pašreizējā valsts pārvalde". Treikals pārliecināts, ka sestdien partijas dibināšanu apmeklēs nepieciešamais biedru skaits. Saskaņā ar likumu par partijas dibinātājiem var būt 18 gadu vecumu sasnieguši Latvijas pilsoņi un dibinātāju skaits nedrīkst būt mazāks par 200 dalībniekiem.

"Valsts bez tautas nav spējīga pastāvēt. Mūsu mērķis ir tautas potenciāla atjaunošana un tās labklājības celšana," norādīja aktīvists. "Lai to sasniegtu, ir nepieciešams dot motivāciju demogrāfiskajam bumam. Tautas pieaugums radīs patēriņa pieaugumu un pieprasījuma pieaugumu pēc vietējās produkcijas un servisa pakalpojumiem."

Treikala ieskatā pašlaik valstij veiksmīgi attīstīties traucē "Rīgas ierēdņu iztapšana Briseles, Berlīnes, Strasbūras ierēdņiem". Tas arī esot svarīgākais apdraudējums Latvijai.

"To parādīja jau šobrīd valdošais apjukums ES [Eiropas Savienības] centros. Tur visi gaida uz jauniem norādījumiem pēc ierēdņu komandas nomaiņas Vašingtonā," turpina politiskais aktīvists. "Jāsaprot un beidzot jāatzīst acīmredzams fakts – Latvija ieviesta ārēja pārvalde, pretēji tam zvērestam, kuru dod Saeimas deputāti savā pirmajā darba dienā katrā sasaukumā Satversmes 18. panta kārtībā."

Treikals aicina atjaunot Latvijas suverenitāti, jo "pat strādājot saskaņā līgumu ar ES un NATO ietvaros ir stingri jāievēro Latvijas intereses".

"Jāattīsta sava tautsaimniecība, ekonomika. Valstij jākļūst sociāli atbildīgai. Jālikvidē sociālā un nacionāla šķelšana, kura nodrošina emigrāciju uz ārzemēm," uzsvēra politiskais aktīvists.

Jautāts, vai līdz šim darbojies politikā, Treikals skaidroja, ka darbojies periodiski kopš 1988. gada. "Valsts apmaksātos amatos neesmu gājis, jo pietiekami pelnīju privātajās kompānijās," pauda aktīvists. Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas arhīvs, viņš bijis partijas "Tautas kontrole" biedrs un neveiksmīgi startējis 11. Saeimas vēlēšanās.

Politiskais spēks tiks dibināts sapulcē Ķekavas pagasta Baložu pilsētas kultūras namā sestdien, pulksten 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!