"Tas, ko jūs sakiet, es to nevaru apstiprināt. Man nav zināms, (..) es neesmu redzējis," portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" uz jautājumu, kas viņam zināms par bijušā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pārāk mazo pievēršanos darbam, jo tā vietā viņš cīnās ar dažādām atkarībām, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Jau vēstīts, ka diskusijā pēc "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervijas ar Jūrmalas domes deputāta amata kandidātu Ņikitu Ņikiforovu ("Saskaņa") investīciju baņķieris un jūrmalnieks Ģirts Rungainis sacīja, ka ir "bēdīgi, jo nav arī noslēpums, tas ir diezgan plaši zināms, ka Trukšņa kungs pats ir veltījis diezgan maz laika pilsētas problēmu risināšanai, jo cīnās ar dažādām atkarībām, un, līdz ar to, faktiski ir citi cilvēki, kuri īstenībā vada Jūrmalas domi".

Uz žurnālista Jāņa Dombura jautājumu, kas Krauzem kā ZZS vadītajam ir zināms, vai ir taisnība, ka Truksnis ne pārāk daudz pievēršas darbam, jo cīnās ar dažādām atkarībām, Krauze atbildēja: "Nu redziet, te man liekas izskanēja ļoti daudz pieņēmumu un arī baumas. Jo tas, ko jūs sakiet, es to nevaru apstiprināt. Man nav zināms, (..) es neesmu redzējis. Ja kāds ir redzējis un viņš var kaut ko pierādīt vai parādīt, tad tas tā ir (..), ja kungs saka, no kurienes viņš šādas baumas ir dzirdējis, es nezinu".

"Tātad jūs nevarat ne apstiprināt ne noliegt?" vaicāja Domburs, uz ko Krauze atbildēja, sakot "tieši tā. Šajā gadījumā tās ir baumas".

"Es vienkārši gribēju saprast, vai jūs sakāt "nē, viņš nedzer", vai jūs sakāt "nezinu. Nevaru ne apstiprināt ne noliegt"," Krauzi iztaujāt turpināja Domburs, savukārt politiķis atbildēja, sakot: "Ja nemaldos, es ar Gati Truksni tikos pagājušajā gadā kaut kad".

Diskusijā pēc "Delfi TV intervijas ar Jāni Domburu", kas sekoja Ņikiforova intervijai, advokāts un Jūrmalas aizsardzības biedrības līdzdibinātājs advokāts Lauris Liepa pauda uzskatu, ka tā ir "ļoti jaudīga zīme tam, ko partija domā par savu vēlētāju", ir, ka politiskais spēks uzskata – kriminālprocesā apsūdzēta persona ir izvirzāma ar pirmo numuru. "Viņi uzskata, ka mums der par politiķiem arī tādi cilvēki, kurus potenciāli notiesās par smagiem kriminālnoziegumiem," sacīja Liepa, piebilstot, ka, lai gan ir spēkā nevainīguma prezumpcija, Eiropas Cilvēktiesību tiesa atzinusi – uz politiķiem attiecināms "krietni citādāks vērtēšanas standarts".

Šos Liepas izteikumus Krauze komentēja, sakot, "ja runā, starp citu, par virzīšanu ar pirmo numuru, svarīgākais, ir, kā uz to skatās vēlētāji un vai vēlētāji atbalsta. Mums ir tikai viens kritērijs – kāds būs atbalsts nākošnedēļ, sestdien, Gatim Truksnim un pašlaik atbalsts viņam ir liels".

Turklāt līdz Trukšņa tiesāšanai "vēl ir ļoti tālu", turpināja politiķis.

"Mēs labi zinām, ka ir kriminālprocess, bet bieži vien tie tiek izbeigti. Vai tur tiešām kaut kas tiks pierādīts – man tādas informācijas nav, es neesmu runājis ne ar vienu tiesībsargājošo iestādi, mēs neesam saņēmuši nevienu vēstuli, dokumentu, kas būtu ar norādi, ka Trukšņa kungam būtu kādas juridiskas problēmas, lai viņš tagad nepiedalītos vēlēšanās".

Krauze arī atzina, ka ZZS kandidātu sarakstu veidošanā ļoti liela nozīme ir partijas vietējām nodaļām un valde neiejaucas tajā, "kurš cilvēks ir jāliek".

"Jūs domājat, ka pie mums ir kā komunistu partijā? Nē, tā nav, mēs esam ļoti demokrātiska partija," skaidroja Krauze. Politiķis norādīja, ka partijā ikviens kandidāts tiek pieņemts, kā arī valde uzticas vietējām nodaļām. "Ko jūs domājat – lai mēs neatbalstām kandidātu, kuru atbalsta gan vietējā nodaļa, gan iedzīvotāji?" retoriski vaicāja Krauze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!