Foto: F64
Aktīvākā priekšvēlēšanu aģitācija pirms šī gada pašvaldību vēlēšanām varētu būt gaidāma Rīgā, Ventspilī un arī Jūrmalā, uzskata politologs Jānis Ikstens.

Sestdien, 4.februārī, oficiāli sāksies priekšvēlēšanu aģitācijas periods. Ikstens aģentūrai LETA atzina, ka jau šobrīd ir redzamas gan politiskās reklāmas, gan arī, piemēram, Rēzeknē noticis "gājiens" ar bezmaksas sabiedrisko transportu, kas viennozīmīgi ir daļa no priekšvēlēšanu kampaņas. Politologs norādīja, ka tādas lietas nav viegli aizmirst.

Vaicāts, kāda šogad varētu izskatīties priekšvēlēšanu aģitācija, Ikstens sacīja, ka tā diži neatšķirsies no 2013.gadā notikušās, kad lielākajās pašvaldībās kampaņa piedzīvoja kulmināciju aptuveni divas nedēļas pirms vēlēšanām. Politologs gan domā, ka mazajās pašvaldībās šādas kulminācijas nav gaidāmas.

Ikstens norādīja, ka lielākā cīņa par varu pašvaldībā notiks Rīgā. Politologs atzīmēja, ka galvaspilsētā ir gan lieli finanšu resursi, gan vēlēšanās sevi ir pieteikuši virkne kolorītu kandidātu, kas arī "pie tā noved".

Viņš gan pieļāva, ka pietiekami "interesants" priekšvēlēšanu periods gaidāms arī Ventspilī un Jūrmalā. Ikstens skaidroja, ka Ventspilī veidojas diezgan vienots bloks pret pašreizējo pilsētas mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"). Savukārt Jūrmala jau tradicionāli bijusi politiski sašķelta.

Pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 3.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!