Foto: DELFI

Pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās saglabājis vairākumu, pārliecinošu balsu sakaitu saņemot gandrīz vairākos vēlēšanu iecirkņos galvaspilsētā. Piemēram, Daugavgrīvā par šo politisko spēku nodoti 79% basu, bet Bolderājā – 72%. Savukārt, piemēram, centrā atbalsts esošās varas sarakstam atbalsts bijis krietni zemāks. Piedāvājam aģentūras LETA izveidotu infografiku par to, kāds bijis iedzīvotāju balsojums Rīgas apkaimēs.

Jau ziņots, ka saskaitot balsis visos 158 iecirkņos, secināms, ka "Saskaņa"/GKR saņēmusi 50,85% balsu. Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" saraksts saņēmis 13,66% balsu, Jaunā konservatīvā partija – 13,41% balsu, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi 9,24% balsu, bet "Vienotība" – 6,26%.

Tas nozīmē, ka "Saskaņa"/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā ieguvusi 32 deputātu mandātus, salīdzinot ar 39 mandātiem iepriekš. Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai" ieguvusi deviņus mandātus, tikpat daudz saņēmusi arī Jaunā konservatīvā partija. Nacionālajai apvienībai būs sešas deputātu vietas, bet "Vienotībai" – četras.

Pašvaldību vēlēšanu rezultātu sagaidīšana Rīgā.

Pašvaldību vēlēšanu norise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!