Foto: LETA

Pašreizējais Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, kura pārstāvētā "Jēkabpils Reģionālā partija" pašvaldību vēlēšanās guva 22,52% vēlētāju atbalstu, gatavs uz sarunām par koalīcijas izveidi aicināt visus domē ievēlētos politiskos spēkus, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Salcevičs.

"Principā esmu gatavs aicināt visus uz sarunām," pauda pašreizējais domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka "vai viena, vai otra puse, kas izveidos koalīciju, būs tendēta uz pilsētas attīstību".

Taujāts par to, kādēļ, salīdzinot ar iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, sarucis atbalsts viņa pārstāvētajai partijai, Salcevičs teica, ka esot grūti pateikti, vai pieļautas kādas kļūdas, jo vēlētāju atbalsts krities visām partijām. Viņš skaidroja, ka tas noticis tādēļ, ka šoreiz vēlēšanās piedalījušies divi jauni politiskie spēki.

Prognozēt to, vai izdosies saglabāt mēra amatu, Salcevičs izvairījās. "Grūti pateikt, es jūtu to, ka šajā gadā beidzot ir tuvu savam mērķim ir zaļie, kas ir centušies jau trīs sasaukumus pabīdīt mani malā, šoreiz viņiem ir lielāka iespēja to izdarīt," pauda pašreizējais Jēkabpils mērs.

Par 13 deputātu mandātiem vēlēšanās Jēkabpilī cīnījās desmit politiskie spēki, no kuriem deviņi ievēlēti domē. Vislielāko vēlētāju atbalstu saņēmusi "Jēkabpils Reģionālā partija'', par kuru nobalsojuši 1801 jeb 22,52% balsstiesīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!