Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis vairāk kā 150 pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tai skaitā iespējamo administratīvo resursu izmantošanu, portāls “Delfi” uzzināja KNAB.

Pirms šā gada 3. jūnijā plānotajām pašvaldību vēlēšanām, monitorējot iespējamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēra pārsniegumu, KNAB konstatējis, ka viena partija iztērējusi 90% no tai atļautā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra, vēl viena − 80% un vēl divas partijas iztērējušas 70% no tām noteiktā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra.

Turklāt vēl trīs politiskās organizācijas iztērējušas 60% no atļautā priekšvēlēšanu izdevumu apjoma. Pārējām politiskajām organizācijām tēriņu apmērs ir zem 50% no kopējā atļautā apjoma.

Par pārbaužu rezultātiem KNAB varēs paziņot tikai pēc visu pārbaužu pabeigšanas, tai skaitā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaudēm, kuras tiks iesniegtas 30 dienu laikā pēc vēlēšanu dienas.

Ziņots, ka sestdien 119 Latvijas pašvaldībās – deviņās republikas pilsētās un 110 novados, kopskaitā 955 vēlēšanu iecirkņos notiks republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!