Foto: DELFI

Darba apstākļi Ventspils domes opozīcijā būs pazemojoši, taču apņēmība un politiskā pieredze ir pietiekama, lai ar to tiktu galā, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja Ventspils domē iekļuvušā trīs politisko spēku - "Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības - apvienotā saraksta līderis Ģirts Valdis Kristovskis (V).

Komentējot ventspilnieku izvēli šajās vēlēšanās, Kristovskis pauda viedokli, ka acīmredzot iedzīvotāji ir apliecinājuši savu konservatīvo nostāju - uzticēšanos pazīstamām vērtībām un līdz šim realizētajai pārvaldes kārtībai. Vienlaikus vēlētāji ir demonstrējuši, ka demokrātiska kārtība tiem nav saistoša, izteicās politiķis.

Viņš atzina, ka opozīcijai domē nāksies strādāt tādos apstākļos, kādos to organizēs valdošā vara - Ventspils mēra Aivara Lemberga partija "Latvijai un Ventspilij". Līdz ar to Kristovskis nevarēja apsolīt neko vairāk par "skatīšanos līdzi" domes dienaskārtībā esošo darbu efektivitātei. "Opozīcija jau nekad nevar noteikt dienaskārtību, tā var tikai censties sasniegt izvirzītos mērķus tādos apstākļos, kādus nodrošina valdošā vara," atgādināja politiķis.

"Nešaubos, ka vērā netiks ņemts nekas. Darba apstākļi būs pazemojoši," prognozēja topošais Ventspils domes opozīcijas deputāts, norādot, ka šādas prognozes viņam ļauj izdarīt iepriekšējā pieredze, ka opozīcijai pat neesot ierādītas savas darba telpas.

Politiķis negaida, ka līdz ar viņa un domubiedru nokļūšanu domes opozīcijā kaut kas mainīsies, un rēķinās pat ar pretējo - valdošās partijas varas apziņa varbūt pat pieņemsies spēkā. Tomēr Kristovskis atzīmēja, ka pieredzes un apņēmības viņam un kolēģiem netrūkst. "Izmantosim tos resursus, kas mums ir, lai ar tiesiskām metodēm vērstu uzmanību uz nelikumībām pašvaldībā," solīja Kristovskis.

Jau ziņots, ka Ventspils domes vēlēšanās kārtējo reizi uzvarējusi Lemberga vadītā partija "Latvijai un Ventspilij", iegūstot deviņas no kopumā 13 deputātu vietām - tikpat, cik pašreizējā domes sasaukumā. Pārējās četras vietas domē ieguvis Kristovska vadītais saraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!