Foto: LETA

Ogres novadā lielāko balsu skaitu ieguvis Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts, kura līderis ir par izspiešanu apsūdzētais domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

VL-TB/LNNK un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts ieguvis 38,28% balsu.

Savukārt līdzšinējā domes priekšsēdētāja Artura Manguļa pārstāvētā Latvijas Zaļā partija ieguvusi vien 15,51%, ierindojoties trešajā vietā pēc vēlētāju atbalsta.

Otrajā vietā ir partija "Ogres novadam" ar 16,05% balsu.

Vēl 9% balsu ieguvusi "Saskaņa". Tāpat domē iekļuvusi partija "Apvienība iedzīvotāji" ar 5,25% balsu.

Savukārt 5% barjeru nav pārvarējusi partija "KPV LV" ar 4,47% balsu, Latvijas Reģionu Apvienība, kas savākusi 4,03% vēlētāju atbalstu, Kristīgi demokrātiskā savienība ar 2,25% atbalstu un "Vienotība", kas savākusi 3,28% balsu.

Kopumā Ogres novadā vēlēšanās piedalījās 12 842 jeb 49,23% vēlētāju.

Jau ziņots, ka 2009. gadā Valsts policija (VP) Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets. Vienlaikus aizturēts arī tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Artūrs Robežnieks.

Latviešu nacionālistu kluba paziņojumā tika norādīts, ka "ir pamats uzskatīt, ka lietā iesaistīts Ogres novada domes deputāts Gunārs Kārkliņš, kurš ar savu politisko skandalozo darbību, kas veicinājusi aizdomas par domes deputāta pilnvaru izmantošanu personīgās interesēs, jau vairākkārt piesaistījis mediju uzmanību".

Kārkliņš norādīja, ka Helmanis un Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks aizturēti brīdī, kad mēģinājuši saņemt naudas līdzekļus par kādu Ogres televīzijas veidotu videomateriālu.

VP toreiz paziņoja, ka abas personas aizturētas aizdomās par to, ka masu medija pārstāvim ar starpnieka palīdzību piedāvāti 6000 latu, lai sabiedrībai neparādītu kādu kompromitējošu materiālu.

Helmanis pret viņu vērsto apsūdzību nosaucis par politisko izrēķināšanos.

Ziņots arī, ka Ogres rajona tiesa piespriedusi Helmanim un Robežniekam naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā apsūdzībā par izspiešanu grupā. Tiesa, pilns tiesas spriedums lietā nebūs pieejams līdz 10. jūlijam, ko Helmanis nosaucis par politisko ieinteresētību no tiesas puses, ko gan Ogres rajona tiesa noraidījusi, norādot uz tiesneses noslogotību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!