Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Daugavpils nodaļa pagaidām nelems par sava biedra Saeimas deputāta Riharda Eigima izslēgšanu no partijas, jo nolēmis veidot koalīciju ar partiju "Saskaņa", atzina ZZS Daugavpils nodaļas vadītāja Ināra Ostrovska.

"ZZS pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī startēja ar savu sarakstu. Eigimam vēl pirms vēlēšanām partijas valde deva iespēju pašam izvēlēties sarakstu, kurā startēt. Viņš savu izvēli izdarīja par labu "Mūsu partijai", līdz ar to mums nav viņam ko pārmest," skaidroja Ostrovska.

Tāpat ZZS Daugavpils nodaļas vadītāja pauda cerību, ka "tautas mīlulis" Eigims, pildot vicemēra amatu, spēs attaisnot vēlētāju cerības, strādājot pilsētas un tās iedzīvotāju labā.

Jau vēstīts, ka ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš izteicās, ka par Saeimas deputāta Eigima ZZS biedra statusu varētu lemt partijas vietējā Daugavpils nodaļa.

Brigmanis norādīja, ka pats nerosinās kāda lēmuma pieņemšanu attiecībā uz Eigimu, skaidrojot, ka ir atšķirība starp Saeimu, kur tiek izlemti politiskie jautājumi, un pašvaldību, kur tiek lemti jautājumi par iedzīvotāju sadzīvi. Politiķis prognozē, ka Eigims no partijas netiks izslēgts.

LZS priekšsēdētājs uzsvēra, ka Daugavpilī vairākums ir nobalsojis par esošās varas gāšanu, un Eigims Brigmanim esot norādījis, ka viņš nevarētu saviem vēlētājiem paskaidrot, kāpēc mēra amatā atbalstītu Lāčplēsi, ja pirms vēlēšanām ir cīnījies pret viņu.

Pašreizējam Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim (Latgales partija) esot piedāvāts, ka jaunajā sasaukumā viņš kļūtu par Daugavpils priekšsēdētāja vietnieku un Eigims kļūt par mēru, taču no šāda piedāvājuma Lāčplēsis esot atteicies, pavēstīja Brigmanis.

ZZS Saeima frakcijas priekšsēdētājs arī pieļāva, ka koalīcijas ar "Saskaņas" pašvaldības deputātiem politiskā spēka pārstāvjiem varētu veidoties arī Jēkabpilī, Ludzā un citās pašvaldībās. Brigmanis neplānojot šajos gadījumos rosināt kādas izmaiņas attiecībā uz šo ZZS politiķu statusu. Viņš norādīja, ka pašvaldības deputāti rīkojas saskaņā ar vēlētāju sniegto mandātu.

Brigmanis arī pauda neizpratni, kāpēc, piemēram, "Gods kalpot Rīgai" politiķiem netiekot vaicāts par viņu izvēli sadarboties ar "Saskaņu".

Kā ziņots, Daugavpils domē, visticamāk, koalīciju veidos "Saskaņa" un Riharda Eigima "Mūsu partija". Tādējādi pašreizējais mērs Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija") varētu zaudēt mēra amatu.

Par Daugavpils mēru varētu tikt virzīts "Saskaņas" saraksta līderis Daugavpilī Andrejs Elksniņš, jo "Saskaņa" no šīm abām partijām vēlēšanās saņēmusi lielāku iedzīvotāju atbalstu. Līdz ar to Eigims iegūtu vicemēra amatu.

Minēto informāciju apstiprināja arī Eigims, sakot, ka vicemēru amatiem plānots virzīt arī Līviju Jankovsku (Mūsu partija) un Valēriju Kononovu (Saskaņa).

Runājot par topošās koalīcijas prioritātēm, Eigims atzina: "Pirmkārt, centīsimies pildīt savus amata pienākumus godprātīgi, lai pilsēta attīstītos, pretējā gadījumā nekas var nesanākt."

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās "Latgales partija" domē būs ieguvusi sešus mandātus, "Saskaņa" - piecus, Eigima "Mūsu partija" - četrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!