Foto: DELFI
Lielākoties novecojušas un ar būtiskiem defektiem – šāda aina tiek ieskicēta par automašīnām Latvijā. Un ne velti – vidējais automašīnu vecums Latvijā ir 13,7 gadi, kas Latvijas autoparku padara par otru vecāko visā Eiropā.

Rīgā un tās apkaimē iedzīvotāju automašīnas ir krietni jaunākas, nekā citos Latvijas novados. Piemēram, Mārupē vidējais automašīnu vecums ir 10 gadi, bet tajā pašā laikā Latgalē automašīnu vidējais vecums ir vairāk nekā 17 gadi. Ievērojamās atšķirības ir arī citos Latvijas novados, piemēram, Saulkrastu novadā vidējais automašīnas vecums ir 13,6 gadi, bet Vaiņodes novadā –17,5 gadi.

Vislielākais automašīnu skaits pret iedzīvotāju skaitu ir Pierīgas novados – Mārupē, Garkalnē, Stopiņos, Ķekavas novadā un citviet. Krietni atšķirīgāka situācija ir Latgalē un citos Latvijas novados, kur automašīnu skaits attiecībā uz iedzīvotājiem ir mazāks. Piemēram, Strenču novadā tas ir vismazākais Latvijā – vien 214,4 automašīnas uz 1000 iedzīvotājiem, liecina portāla "Delfi" dati.

Sīkāk ar datiem par automašīnu skaitu uz 1000 iedzīvotājiem, kā arī transporta līdzekļu vidējo vecumu katrā Latvijas novadā iespējams iepazīties šeit.

Eksperti portālam "Delfi" krasās atšķirības pamato ar iedzīvotāju ekonomisko stāvokli, kā arī automašīnas izmantošanas nepieciešamības iemesliem pilsētā un novados.

Foto: DELFI
Foto: DELFI
Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!