Foto: DELFI

Jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startēs 26 skolēni ,vairāk nekā 120 bezdarbnieki un 55 mājsaimnieki, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Visvairāk izglītības iestāžu audzēkņu ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" sarakstos, kuros kopumā iekļauti septiņi skolēni. Artūrs Harijs Jansons un Renārs Ozoliņš startēs Ķekavas novadā, Liene Lakstīgala Pļaviņu novadā, Diāna Tīrumniece Salacgrīvas novadā, Dagnis Sakne un Luīze Sniedze Madonas novadā, bet Raivis Supe Balvu novadā.

Jaunieši plaši pārstāvēti arī partijas "Latvijas attīstībai" sarakstos, kopumā divos novados startēs pieci skolēni. Igors Babaks, Rolands Kārlis Ziemelis, Gints Kapteinis un Antons Hermanis ietverti sarakstā Pļaviņu novadā, bet Ilze Dzirkale Ikšķiles novadā.

Aksels Roberts Zirnis un Hārdijs Nogobods ietverti Reģionu alianses sarakstos Limbažu un Gulbenes novadā attiecīgi, savukārt Latvijas reģionu apvienība savā sarakstā Ludzas novadā iekļāvusi skolnieces Lindu Mičuli un Kristiānu Kopeiku. Ludzas novadā vēlēšanās kandidēs arī Kristaps Savickis no Zaļo un zemnieku savienības.

Emanuels Fadejevs pārstāv partiju "Gods kalpot mūsu Latvijai" Jēkabpilī, Gustavs Mellītis startēs no vēlētāju apvienības "Par Labklājību Līgatnes Novadā!" Līgatnes novadā, Simona Šmidte no "Valmierai un Vidzemei" saraksta Burtnieku novadā, bet Reinis Ozols no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas Bauskas novadā.

Uz vietu Viļakas novada domē pretendē Mikus Maksimovs no Latvijas Zaļās partijas, partija "Vienoti Latvijai" Preiļu novadā izvirzījusi Vitāliju Višņakovu, Amatas novadā no partijas "No sirds Latvijai" vēlēšanās startēs Dana Jezarovska, Vidzemes partijas sarakstā Alojas novadā iekļauta Megija Matvijuka, bet "Vienotība" Saulkrastu novadā kā kandidātu pieteikusi Rinaldu Seržantu.

Kopumā vēlēšanās pieteikts 121 kandidāts, kas ir bezdarbnieks, vēl viens cilvēks norādījis, ka viņam nav darba vietas.

Vēl 44 kandidāti norādīja, ka ir mājsaimnieces, bet vēl 11 esot mājsaimnieki.

Starp kandidātiem ir arī 80 pensionāres un 197 pensionāri.

Jau vēstīts, ka kopumā pašvaldību vēlēšanām pieteikti 8883 kandidāti no 588 sarakstiem.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!