Foto: LETA
Sestdien par partijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētāju pārvēlēts Juris Pūce, kurš bija vienīgais amatam virzītais kandidāts, portālu "Delfi" informēja partija.

Par līdzšinējo vadītāju Pūci balsoja 96 delegāti.

Par partijas valdes locekļiem tika ievēlēti Edgars Jaunups, Baiba Fromane, Andrejs Žagars, Rihards Pīks, Andris Bačkurs, Rasma Zaharenko, Ilze Grīnberga, Gatis Zamurs, Artūrs Toms Plešs, Viesturs Liepkalns, Jeļena Jesajana, Māris Mičerevskis, Viesturs Zeps un Sergejs Akuličs. Grozot statūtus, valdes locekļu skaitu partija palielināja no 8 līdz 14 locekļiem.

Partijas Jaunatnes organizācijas vadītājs Edgars Lejnieks kongresa debatēs pavēstīja, ka jauniešu nodaļas darba grupas plāno sākt kampaņas par marihuānas lietošanas dekriminalizāciju un tiesībām balsot pašvaldību vēlēšanās no 16 gadu vecuma.

Partija "Latvijas attīstībai" 2017. gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās plāno startēt vairāk nekā 15 vietās, šodien, uzrunājot politiskā spēka kongresa dalībniekus, pavēstīja "Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs Juris Pūce.

"Latvijas attīstībai" atsevišķā sarakstā vai kopā ar kādu citu politisko spēku iecerējusi startēt vēlēšanās Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Cēsīs, Madonā, Ikšķilē, Pļaviņās, Bauskā un Tukumā, žurnālistiem norādīja Pūce. Politiskais spēks varētu izšķirties arī par kandidēšanu vēlēšanās Mārupē, Babītē, Ādažos un dažās citās pašvaldībās.

Pēc Pūces teiktā, startam pašvaldību vēlēšanās ir jābūt mērķtiecīgam – partijai skaidri jāpauž pārstāvētās vērtības iedzīvotājiem un jāparāda ieguvumi no tām. "2016. gada laikā jāfinišē ar stratēģiju – vai un kur mēs startēsim vieni, kur veidosim kopīgu sarakstu ar domubiedriem citās partijās. Abas pieejas ir labas, ja tās ved pie rezultāta – tikt ievēlētiem un sekmīgi strādāt mūsu iedzīvotāju labā," sacīja "Latvijas attīstībai" līderis.

Viņš norādīja, ka partija ir pabeigusi darbu pie savas priekšvēlēšanu programmas Rīgas pilsētai. Darbs esot noritējis septiņās darba grupās, sedzot tādas tēmas kā laba pārvaldība, inovācija, uzņēmējdarbības vide, izglītība, veselības un sociālā aprūpe, ilgtspējīga attīstība, ielas un teritorijas. "Tuvākajos divos mēnešos jārada vienots piedāvājums Rīgas iedzīvotājiem," izteicās partijas līderis.

Politiķis norādīja, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā joprojām cer uz sadarbību ar "Vienotību" un Latvijas Reģionu apvienību. "Mums ir vesels saraksts ar Rīgas domes priekšrakstiem, kurus gatavojamies atcelt vai principiāli mainīt, jo tie apgrūtina cilvēku dzīvi," sacīja Pūce.

Viņš asi kritizēja pašreizējo Rīgas domes vadības stilu, kā arī norādīja, ka valdības partijas Rīgas pašvaldībā notiekošajam ir "atmetušas ar roku". "Tās ir padevušās, pirms cīņa vēl sākusies. Mēs tā vietā plānojam asu, mērķtiecīgu cīņu par labāku Rīgu," solīja Pūce, paužot uzskatu, ka galvaspilsētas iedzīvotāji nav pelnījuši tādu "bezatbildības, nekompetences un negodīguma diktatūru, kāda valda Rīgas pilsētā pēdējos 7,5 gadus".

Kā ziņots, šodien Rīgas Motormuzejā notiek partijas "Latvijas attīstībai" kongress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!