Foto: LETA
Trešdien sāksies iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās, kad būs iespējams nobalsot no plkst.17 līdz plkst.20, informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Ceturtdien, 1.jūnijā, nobalsot varēs no plkst.9 līdz plkst.12, bet piektdien, 2.jūnijā, no plkst.10 līdz plkst.16.

Vēlēšanu dienā sestdien, 3.jūnijā, iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz plkst.22.

Pašvaldību vēlēšanās jābalso vēlēšanu iecirknī, kura sarakstā vēlētājs iekļauts. Balsošanas dokuments ir pilsoņa pase vai personas apliecība. Noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni, ja tas nav zināms, var internetā, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iecirkņa noskaidrošanas e-pakalpojumā vai pa tālruni 67049999 darba dienās no plkst.8 līdz plkst.20.

Balsotājs vēlēšanu zīmi var atstāt negrozītu vai tam paredzētajā rombiņā ar "+" atzīmēt kandidātus, kuru ievēlēšanu vēlētājs īpaši atbalsta, vai arī izsvītrot to kandidātu vārdus un uzvārdus, kuru ievēlēšanu vēlētājs neatbalsta.

Ja vēlētājs veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, ir iespējams pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā. Lai izmantotu šo iespēju, vēlētājam vēlēšanu dienā jāatrodas sava vēlēšanu iecirkņa teritorijā. Balsošana dzīvesvietā jāpiesaka līdz 3.jūnijam, ieteicams, līdz plkst.12. Iesniegums jānogādā iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts. Pieteikt balsošanu atrašanās vietā vēlētāja iecirknī drīkst jebkura vēlētāja uzticības persona - radinieks, draugs, kaimiņš, sociālais darbinieks, paziņa.

Pašvaldību vēlēšanās jāievēl 1614 deputāti. Pašvaldību vēlēšanām ir reģistrēti 599 deputātu kandidātu saraksti un 8945 deputātu kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!